Belföld

Korsó való a fuvaros kezébe?

Egy jó fuvaros egy csepp sört sem löttyint ki a korsóból, még akkor sem, ha azt lóhalálában szállítja. Erről a székkutasi lovasnapon is megbizonyosodhattunk.

Már pénteken elkezdődött az idei, – tizenharmadik – lovasnap Székkutason, amikor is tárogatószóval és lovas felvonulással hirdették a szombati rendezvényt. 10 órakor egy igen érdekes programmal, fuvaros versennyel kezdték a napot Székkutason a volt piactéren.

A fuvarosok egy bonyolult pályán hajtottak végig, de közben feladatokat is teljesíteniük kellett. Korsóba – sör helyett – vizet kellett vételezni, majd a pálya későbbi pontján ebből minél többet a mérőedénybe tölteni. Mindezt úgy, hogy közben láthatósági mellényt is kellett ölteni , és vigyázni, a rázkódó kocsin ne lötyögjön ki a folyadék.

A versenyre nemcsak a helyiek ,de a környék lovasai, fogatosai is eljöttek, volt aki Tömörkényből érkezett. A legjobb fuvaros cím azonban otthon maradt, Banka János volt az egyik leggyorsabb kocsis. A nap fogat és díjhajtással folytatódott, de az ilyenkor szokásos kísérőprogramok is a kellemes kikapcsolódást szolgálták.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik