Belföld

Munkába állt az NMHH új elnöke

karas mónika (karas mónika)
karas mónika (karas mónika)

A fontos feladatokról, valamint az elnöki döntést igénylő ügyekről tájékozódott az elmúlt napokban Karas Monika, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnöke, aki augusztus 21-én elfoglalta hivatalát - közölte a hatóság Kommunikációs igazgatósága pénteken. Karas Monika várhatóan szeptember első hetében tart bemutatkozó elnöki sajtótájékoztatót.

Karas Monikát a miniszterelnök javaslatára Áder János köztársasági elnök kilenc évre nevezte ki az NMHH élére. Az elnök tájékozódott a hatóság folyamatban lévő ügyeiről, a szakmai vezetőkkel áttekintette a legfontosabb feladatokat és az elnöki döntést igénylő kérdéseket – olvasható az NMHH közleményében.

Az NMHH és a médiatanács Szalai Annamária 2013. április 12-én bekövetkezett halálával maradt elnök nélkül. Karas Monika Zsuzsanna 1985-ben szerezte jogi diplomáját az ELTE jogi karán, ügyvédi esküt 1994-ben tett. A Lapkiadó Vállalatnál dolgozott 1985 és 1992 között jogtanácsosként, majd a Hírlapkiadó Vállalat osztályvezetője és vezérigazgató-helyettese volt. 1992 és 1994 között az Esti Hírlap Kiadói Kft., 1993 és 2002 között a Magyar Fórum Kiadói Kft. jogi képviselője volt. A Nemzet Lap- és Könyvkiadónál 2000 óta, a Hír TV Műsorszolgáltató és Hirdetésszervező Zrt.-nél, valamint a Lánchíd Rádió Kft.-nél 2007 óta jogi képviselő.

Karas Monika Zsuzsanna 1999-től három évig az Országos Rádió- és Televízió Testület Panaszbizottságának elnöke volt, 2000 és 2005 között tagja volt a Szerzői Jogi Szakértő Testületnek, 2002 és 2003 között a Budapesti Ügyvédi Kamara fegyelmi bizottságának.

Az NMHH elnöke automatikusan a médiatanács elnökjelöltjévé válik. Ahhoz azonban, hogy a médiapiacot felügyelő médiatanácsot is vezethesse, a parlament kétharmados többségének beleegyezése szükséges.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik