Belföld

Kétszázmillióból újul meg a vásárhelyi emlőszűrő központ

Új, digitális ultrahangokat és mammográfokat vásárol a vásárhelyi kórház emlőszűrő központja. A város 660 ezer euró uniós támogatást nyert fejlesztésekre. Ebből az összegből a teljes osztály megújulhat.

Egy, mintegy 200 millió forintos beruházás keretében teljes egészében megújul a hódmezővásárhelyi Erzsébet Kórház emlőszűrő központja. A kórház modern, digitális ultrahang- és mammográfiás készülékeket vásárol, de az osztály átalakítására is sor kerül.

Az uniós forrásból megvalósuló beruházás keretében megújul a szűrőközpont váróhelyisége, valamint a szakemberek részére egy konzultációs helyiséget alakítanak ki, ahol modern technikai eszközök segítségével tudnak majd egyeztetni a betegek leleteiről.

– Az átalakításokkal, illetve a korszerű berendezések beszerzésével együtt építik ki a kép-, illetve leletarchiválásra szolgáló, úgynevezett PACS-rendszert. Ebben az új informatikai rendszerben lehetőség lesz távleletezésre is – mondta el a Vásárhely24-nek Göbl Vilmos, a hódmezővásárhelyi önkormányzat sajtóreferense.

Az Egészséges Vásárhely Program Araddal és Szentessel közös, a szűrővizsgálatok infrastruktúrális fejlesztését segítő projektje 1,8 millió euró európai uniós támogatást nyert. A vásárhelyi program is ebből az összegből valósul meg, de hamarosan hasonló fejlesztésekre kerül sor a másik két városban is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik