Belföld

Mit kezdjünk kedvencünkkel, ha kezdődik az iskola?

kiskutya(210x140)(1).jpg (kiskutya)
kiskutya(210x140)(1).jpg (kiskutya)

A fehérvári menhely kitelepül az Alba Plaza előtti térre, ahol trénerek adnak tanácsokat azzal kapcsolatban, hogy miként segíthetünk a zárt környezetben maradt, viselkedészavarokkal küzdő kedvencekkel.

Sokan a nyári szünetet használják ki arra, hogy házi kedvencet, kutyát, vagy cicát hozzanak családjukba, így a vakációzó gyerekek, illetve a szabadságon lévő szülők segítségével könnyen megoldják a beszoktatást. Az óvoda-és iskolakezdés azonban megakaszthatja ezt a folyamatot, hiszen a kedvencek napközben órákra egyedül maradnak, a bezártság miatt viselkedésük megváltozhat, és számos, a gazdi számára igen bosszantó dolgot művelhetnek.

A „Fehérvári Állatotthon – Közelebb a polgárokhoz” című programsorozat újabb állomásán ebben a témakörben adnak hasznos és praktikus tanácsokat a menhely önkéntesei. Augusztus 24-én, szombaton 10 és 14 óra között  várják az érdeklődőket, Győrffy Henriett és Hofman Viktória trénerek elmondják, miként foglalkozzanak a gazdik a kedvenceikkel, és hogyan készítsenek  számukra különféle játékokat.

Az állatotthon néhány lakójával a helyszínen találkozhatnak az érdeklődők, illetve információkat kaphatnak más, örökbefogadható állatokról is. Ismét lehet vinni tárgyi és pénzbeli adományokat, melyekkel az állatok gyógyítását, minőségibb ellátását támogathatják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik