Belföld

Labor 325 millióból – itt tanul a kistérség

24.hu
24.hu

2013. 08. 22. 12:24

Több mint 325 millió forintot költhetnek el a Gyulai József Természettudományos Műhely kialakítására a vásárhelyi Németh László Gimnázium intézményegységénél. A környék összes általános iskolája fogja látogatni majd az itt tartandó fizika, kémia, biológia órákat.

A kistérség, sőt az azon túli iskolák előnyére valósítják meg azt a projektet, melyre 325 milliót nyert az iskola – mondta el csütörtökön Árva László igazgató. A természettudományos órákat az iskola külön szárnyában kialakított laborban tartják majd. Ennek átépítése már meg is kezdődött, ám a iskolakezdést ez nem fogja zavarni.

A laboratóriumi órákra két szaktanár felügyeli majd. A labor megvalósítása a tananyagra is kihatással lesz, az 5-6. 7-8, és 9-12 gimnáziumi évfolyamoknak külön tematikát állítottak össze, a kiadványok, kísérletek összefoglalói már csaknem el is készültek.

A projekthez csatlakozott iskolák egy évben 6 alkalommal 2 csoportban 5-5 órát töltenek majd a laborban 2014 november végéig. A város önkormányzati működtetésben lévő általános iskolái mellett az egyház iskolák, valamint az algyői, békéssámsoni, földeáki, maroslelei, és a mindszenti iskola tanulói látogatják majd a természettudományos labort.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

cof
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.