Belföld

Itt a Bakony-Balaton kártya

kirándulás (család, gyerek, kirándulás, )
kirándulás (család, gyerek, kirándulás, )

Megjelent a Bakony és Balaton kártya, amely a térségbe látogató turistáknak biztosít kedvezményeket számos helyi szolgáltatónál.

A kártyát már egy, a térségben eltöltött vendégéjszaka után igényelhetik a vendégek, és jelenleg 34 helyi szolgáltatónál vehetnek igénybe vele kedvezményesen szolgáltatásokat.

Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes elmondta: a Bakony és a Balaton között elhelyezkedő, Várpalotától Sümegig húzódó térség 43 települése földrajzi, történelmi és kulturális adottságaira építve összehangolt, egész éves turisztikai szezonban gondolkodik. Az együttműködés megnyilvánul például a közös marketingben, amelynek egyik terméke a közös “helyi pénz”, a Balatoni Korona, valamint a szakkiállításokon való együttes megjelenésben. Ebbe a sorba áll be most a közös Bakony-Balaton kártya – fűzte hozzá a miniszter.

Porga Gyula, Veszprém polgármestere arról beszélt, hogy a város számos kezdeményezést indított el, amely a térségi turizmus fellendítését szolgálja, ide sorolta a Bakony és Balaton Térségi TDM létrehozását. Ez nem csupán az önkormányzatok együttműködése, hanem a térségben működő nagyvállalatok, gazdálkodó szervezetekkel való összekapcsolódása az idegenforgalom sikerének érdekében – jelentette ki.

Lencsés Tamara, a TDM-szervezet alapját képező nonprofit kft. ügyvezető igazgatója ismertette: a térségbe érkező vendégek 18 szálláshelyen igényelhetik augusztus 16. óta az ingyenes Bakony és Balaton kártyájukat, minden 6 éven felüli gyerek saját kártyát kap. Szinte mindegyik szállástípus megtalálható a kibocsátó partnerek között. Hangsúlyozta: az elfogadóhelyek lefedik a térség teljes termékkínálatát (vidék, vízpart, aktív, kultúra és helyi ízek termékkategóriák).

A tervek szerint évente 80 ezer kártyát adnak ki évente – mondta Lencsés Tamara. Szólt arról is, hogy a szervezet még az idén elindítja kerékpárkölcsönző hálózatát, amelyhez kapcsolódóan kerékpáros és túraútvonalakat ismertető térképek is megjelennek majd.

A Bakony és Balaton Térségi TDM szervezet 2011 áprilisában jött létre a terület idegenforgalmának fellendítésére és a turizmus térségi irányításának összefogására, jelenleg 13 tagja van. A térség által lefedett földrajzi terület Várpalotától Sümegig húzódik, magába foglalva a Balaton keleti és a Bakony déli részét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik