Belföld
szel(960x640).jpg (szekkutas, szel, csatornazas)

Hisznek a csatornázásban – megszaporodtak a befizetések

24.hu
24.hu

2013. 08. 22. 08:24

Pár hónapja újabb szakaszába lépett a székkutasi csatornázási beruházás, azóta a közbeszerzést végző céget is kiválaszották. A legújabb fejleményekről Szél István polgármesterrel beszélgettünk.

A közbeszerző cég jelen pillanatban már azon dolgozik, hogy az építtetővel, mérnökséggel, projektmenedzsmenttel, médiával és kommunikációval kapcsolatos pályázatot kiírja, tájékoztatta a Vásárhely24-et a polgármester.

szel(650x433).jpg (szekkutas, szel, csatornazas)Karácsonyig kiderülhet ki lesz a kivitelező. ez azt jelenti, hogy az idén már nem, de tavasszal elkezdődhet a beruházás földmunka része is. Szeptember végén egy falugyűlést hívnak össze, ahol a Víziközmű Társulás munkájáról, az aktuális számadatokról is tájékoztatják a lakosságot.

Az hogy, hivatalosan is zöld utat kapott a csatornázás, fellendítette a hozzájárulási befizetések intenzitását is. Egyre többen keresik fel a társulás polgármesteri hivatalban székelő irodáját és kezdik meg a befizetéseket, olyanok is akik eddig passzívan viszonyultak a csatornázáshoz, emelte ki Szél István.

2008 óta minden ingatlantulajdonosnak fizetnie kéne a hozzájárulási összeget, legalább részletekben. Erre most egy nagylelkű ajánlatot tett az önkormányzat és a társulás, ha valaki egy összegben a hozzájárulási költséget befizeti, úgy a kamatokat elengedik. Ez az összeg 220-230 ezer forint, míg a kamatok 30-40 forintra is rúghatnak a projekt végére.

A székkutasiak már szokhatják a jövő tavasszal kezdődő és várhatóan az év végére befejeződő munkálatok nehézségeit, ugyanis a Németh László utca felén áldatlan állapotokat produkált a csapadékelvezetők kialakítása. Ez köszönőviszonyban sincs azzal, amit a csatornázás hoz majd, hiszen a legtöbb utca az úttest közepén lesz felbontva.

A munkához vállalkozóként, alvállalkozóként igyekeznek majd helyieket is bevonni, de mindenképpen az a cél, magyar cég végezze a munkálatokat és azt 50-100 kilométeres körzetből szeretnének kiválasztani.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

(FILES)(COMBO) This combination of file pictures created on May 10, 2018 shows US President Donald Trump during a rally at Total Sports Park in Washington, Michigan on April 28, 2018, and a photo released from North Korea's official Korean Central News Agency (KCNA) on April 21, 2018 of North Korean leader Kim Jong-Un delivering a speech while attending the Third Plenary Meeting of the Seventh Central Committee of the Workers' Party of Korea in Pyongyang.

US President Donald Trump told North Korean leader Kim Jong-Un on May 24, 2018, in letter that the Singapore summit will not take place. / AFP PHOTO / AFP PHOTO AND KCNA VIA KNS / Mandel Ngan AND - /  - South Korea OUT / REPUBLIC OF KOREA OUT   ---EDITORS NOTE--- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO/KCNA VIA KNS" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
THIS PICTURE WAS MADE AVAILABLE BY A THIRD PARTY. AFP CAN NOT INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, LOCATION, DATE AND CONTENT OF THIS IMAGE. THIS PHOTO IS DISTRIBUTED EXACTLY AS RECEIVED BY AFP.  /
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.