Belföld

Hisznek a csatornázásban – megszaporodtak a befizetések

szel(960x640).jpg (szekkutas, szel, csatornazas)
szel(960x640).jpg (szekkutas, szel, csatornazas)

Pár hónapja újabb szakaszába lépett a székkutasi csatornázási beruházás, azóta a közbeszerzést végző céget is kiválaszották. A legújabb fejleményekről Szél István polgármesterrel beszélgettünk.

A közbeszerző cég jelen pillanatban már azon dolgozik, hogy az építtetővel, mérnökséggel, projektmenedzsmenttel, médiával és kommunikációval kapcsolatos pályázatot kiírja, tájékoztatta a Vásárhely24-et a polgármester.

Karácsonyig kiderülhet ki lesz a kivitelező. ez azt jelenti, hogy az idén már nem, de tavasszal elkezdődhet a beruházás földmunka része is. Szeptember végén egy falugyűlést hívnak össze, ahol a Víziközmű Társulás munkájáról, az aktuális számadatokról is tájékoztatják a lakosságot.

Az hogy, hivatalosan is zöld utat kapott a csatornázás, fellendítette a hozzájárulási befizetések intenzitását is. Egyre többen keresik fel a társulás polgármesteri hivatalban székelő irodáját és kezdik meg a befizetéseket, olyanok is akik eddig passzívan viszonyultak a csatornázáshoz, emelte ki Szél István.

2008 óta minden ingatlantulajdonosnak fizetnie kéne a hozzájárulási összeget, legalább részletekben. Erre most egy nagylelkű ajánlatot tett az önkormányzat és a társulás, ha valaki egy összegben a hozzájárulási költséget befizeti, úgy a kamatokat elengedik. Ez az összeg 220-230 ezer forint, míg a kamatok 30-40 forintra is rúghatnak a projekt végére.

A székkutasiak már szokhatják a jövő tavasszal kezdődő és várhatóan az év végére befejeződő munkálatok nehézségeit, ugyanis a Németh László utca felén áldatlan állapotokat produkált a csapadékelvezetők kialakítása. Ez köszönőviszonyban sincs azzal, amit a csatornázás hoz majd, hiszen a legtöbb utca az úttest közepén lesz felbontva.

A munkához vállalkozóként, alvállalkozóként igyekeznek majd helyieket is bevonni, de mindenképpen az a cél, magyar cég végezze a munkálatokat és azt 50-100 kilométeres körzetből szeretnének kiválasztani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik