Belföld

Fejlesztés: robotrendszerek készülnek Győrben

24.hu
24.hu

2013. 08. 22. 12:17

A Győrben készült termékeket a földmunkagép- és a teherautó-gyártók, a hajóépítő és a vasúti szerelvénygyártó cégek használják.

Az automatizált robotrendszereket gyártó győri Igm Kft. az idén 7 milliárd forint körüli árbevételre számít, az osztrák tulajdonú cég a vevők egyedi igényeinek a korábbiaknál már gyorsabban eleget tud tenni, mivel 855,5 millió forintért komplex technológiai fejlesztést hajtott végre – mondta Fenyősi Béla, a cég ügyvezetője az MTI-nek csütörtökön.

Az Európai Unió és a magyar állam 164,4 millió forintos támogatást nyújtott a 855,5 millió forintos beruházáshoz. A támogatási összeget a vállalkozás az Új Széchenyi Terv Gazdasági Operatív Programja keretében nyerte el. Az új kapacitások belépésével több mint 10 százalékkal emelkedett a munkahelyek száma. Jelenleg 154 munkatársat foglalkoztatnak, a szakmunkások mellett egyre több mérnököt, akik a konstrukciókat közösen fejlesztik ki az ausztriai anyavállalatának szakembereivel.

A tavaly 7,3 milliárd forintos árbevételt elért vállalkozás a technológiai fejlesztés keretében a robotrendszerek gyártásához szükséges gépeket, egyebek között Japánból két komplett megmunkáló központot vásárolt. Utóbbiak értéke elérte az 1,4 millió eurót. A meglévő üzemépületet pedig közel 1600 négyzetméterrel növelték a győri ipari parkban.

Az osztrák anyavállalat értékesíti a győri gyártmányokat, amelyek csaknem teljes egészében a külpiacokon, Európán kívül Indiában, Kínában és az Egyesült Államokban találnak gazdára. Indonézia, Thaiföld és Belorusszia új piacnak számít. További értékesítési lehetőséget látnak Brazíliában is.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.