Belföld

51 millióért küldött ajándékot Orbán Viktor

A Miniszterelnökség az MTI-n keresztül üzente meg, mennyibe került a kormányfő érettségizőknek szóló könyves meglepetése.

Szerdán már írtunk az Átlátszó Oktatás nyomán arról, hogy Orbán Viktortól kaptak ajándékot az érettségizők. A diákok Győrffy György István királyról szóló könyve mellett egy, a kormányfő által aláírt üdvözlőkártyát is kaptak az alábbi szöveggel:

“Kedves Fiatal Honfitársam!

Gratulálok kiemelkedő tanulmányi teljesítményéhez és kiemelkedő érettségi vizsgájához. Bizonyára Ön előtt is ismert, hogy a kormány 2010-ben hozzákezdett a magyar oktatás rendszerének újjászervezéséhez. Az a cél vezérelt bennünket, hogy az átalakítás eredményeként olyan minőségi, színvonalas felsőoktatás álljon a magyar fiatalok szolgálatában, ahol a befektetett munka, a szorgalom és a tudás megtérül. Olyan felsőoktatás, ahol Ön nemzetközi mércével is versenyképes diplomát szerezhet, és kibontakoztathatja képességeit önmaga és hazája javára. Elismerésem jeléül fogadja szeretettel e könyvet Szent István királyunk életéről és munkájáról. További tanulmányaihoz sok szerencsét, kitartást és erőt kívánok Önnek!

Orbán Viktor”

Arra a kérdésre, hogy mennyibe került a kormányfő ajándéka, a Miniszterelnökség az MTI-n keresztül válaszolt. Havasi Bertalan szerint a könyvek előállítása darabonként körülbelül 700 forintba került, ehhez jön még 24 millió forint postai költség és a miniszterelnöki üdvözlő kártya előállítási költsége, ami 6 millió forintot tett ki. A sajtófőnök azt is elárulta, hogy az István király és műve című könyvből összesen 30 ezer darabot rendeltek.

A teljes összeg tehát (30.000*700=) 21 millió + 24 millió + 6 millió = 51 millió Forint.

Forrás: Átlátszó Oktatás

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik