Belföld

Lassan búcsút int a nyár

eso(960x640)(1).jpg (eső, vihar, )
eso(960x640)(1).jpg (eső, vihar, )

Ma az ország középső területein, illetve az Északi-középhegységben és a Dunától keletre alakulhatnak ki szórványosan záporok, zivatarok erős széllökésekkel.

Szerdán reggel főként az ország középső területein, napközben pedig az Északi-középhegységben és a Dunától keletre alakulhatnak ki szórványosan záporok, zivatarok. Északnyugat felől viszont csökken a felhőzet, és egyre többfelé kisüt a nap. Többfelé élénk, a Dunántúlon és északkeleten gyakran erős lesz az északi szél, délutántól gyengül a légáramlás. Hajnalban 14-19, délután 23-32 fok várható, délkeleten lesz a legmelegebb. A középső és a keleti megyékre az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása szerint első fokú, azaz sárga figyelmeztetés van érvényben.

Csütörtökön a napsütésé lesz a főszerep, bár időnként még erősebben megnövekedhet a felhőzet, záporra ezen a napon már kevés esély van. Északkeleten még élénk lehet a szél, délután 26 és 30 fok közötti hőmérsékletek várhatóak.

Pénteken kellemes hőmérsékletű, késő nyárias időre van kilátás sok napsütéssel, 26 és 31 fok közötti legmagasabb nappali hőmérséklettel. Hajnalra felfrissül a levegő.

A hétvégén is marad a nyárias hőmérsékletű időjárás, de a napsütést már gyakrabban zavarhatják gomolyfelhők és elszórtan záporok, zivatarok is kialakulhatnak. A légmozgás gyenge, mérsékelt marad.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik