Belföld

Operett gála égi fények nélkül

Augusztus 20 estéjén tűzijátékot nem, de a szokásos operett gálát mindenképpen láthatott és hallhatott a Kossuth térre kilátogató pár ezer ember Hódmezővásárhelyen.

A délutáni és az 5 napos programsorozat megkoronázására, az immáron hagyományos operettgálával készültek Vásárhelyen. A készülni vélt vihar miatt a programot kicsit előbb el is indították. A gálát megtekintette Kálmán Yvonne. Kálmán Imre magyar zeneszerző, karmester, a Csárdáskirálynő, A cigányprímás, A bajadér, a Marica grófnő és A cirkuszhercegnő alkotója, az operett műfaj egyik legnagyobb hazai és nemzetközi alakja. Lánya, a Mexikóban és a bajorországi Münchenben élő Yvonne Kálmán az elmúlt évek folyamán több országot és több várost is felkeresett, ahol édesapja műveit színpadra vitték. Kálmán Yvonne Almási István polgármester, Lázár János államtitkár és Kerényi Miklós Gábor – Kero – társaságában foglalt helyet a nézőtéren.

Az estére eljött az Operettszínház Balett és Tánckara és ismét olyan neves énekesek léptek színpadra, mint Peller Anna, Oszvald Marika, Brasch Bence, Boncsér Gergő, Kerényi Miklós Máté, Peller Károly és Vadász Zsolt. A jól ismert operett dallamokat, rövid jelenetek és tánc, valamint megújuló jelmez tett még élvezhetőbbé.

Az eredeti tervek szerint fél órával előrébb hozták volna a tűzijáték kezdését is, ám az időjárás fenyegetése miatt végül annak törléséről döntöttek a szakemberek, félő volt ugyanis, hogy a nagy szélben Kossuth téren fellőtt rakéták Béketelepen, vagy Újvároson kötnek ki. Szegeden a tűzijátékot csak elhalasztották, azt a SZIN zárónapján, szombaton pótolják. Vásárhelyen, mi is utánajárunk annak, mi lesz a már letelepített töltetek sorsa.

A várt vihar végül elmaradt, csak erős szél fújt az este és éjszaka folyamán, így a felgyülemlett embertömeg egy része Száraz Nagy Tamás utcabáljával vigasztalódhatott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik