Belföld

Modern tartalommal telt meg az ezeréves ünnep

Az augusztus 20-ai nemzeti ünnephez kapcsolódó rendezvényeken ezrek vettek részt Hódmezővásárhelyen, jelezve, a vásárhelyi ember igényli a tartalmas programokat, egyúttal a közösségi életet, az összetartozás érzésének megerősítését.

Többekben felmerülhetett a kérdés az augusztus 20-ai ünnepségsorozat előtt, szükség van e Hódmezővásárhelyen ötnapos programkavalkádra a nemzeti ünnep hosszú hétvégéjén. Így, huszadika után határozott igennel kell felelnünk. Az a pezsgés, lüktető nagyvárosi élet, ami az elmúlt napokban jellemezte belvárosunkat legalábbis ezt igazolja.

Forrás: Vásárhely24/Szombat Mihály

Mind az öt napban százak, sőt ezrek látogattak ki az ünnepi programokra. Egy városban élő, mégis rég nem látott ismerősök találkoztak újra a Kossuth téri forgatagban, idősek és fiatalok mulattak együtt, perdültek táncra, kóstolták a borokat, ültek egy asztalhoz, töltötték egymás társaságában az időt. Valamennyi vendég a szó legnemesebb értelmében igazi nagyvárosi és mégis hamisítatlan vidéki embernek érezhette magát az ünnepi nyüzsgésben.

Forrás: Vásárhely24/Frankó Máté

Szemlátomást a vásárhelyi emberek igénylik a tartalmas, minőségi közösségi programokat, hisz – hogy mást ne mondjunk – alig akadt üres hely az asztaloknál és a színpadok előtt a programok ideje alatt. Minden nap tömeg volt, a kisebb produkciókat is százak követték figyelemmel, ugyanakkor a színpadoktól távol is ki-ki megtalálhatta a neki tetsző programot, elengedhette magát. A családok, a baráti társaságok, a vásárhelyi emberek együtt lehettek egy jól megkoreografált közösségi térben.

Forrás: Vásárhely24/Szombat Mihály

Egyetlen, tízezrekhez szóló rendezvény sem lehet maradéktalanul teljes, mégis, ahol a szervezőkben megvan, ott látszik is a műfaji sokszínűségre való hajlandóság. Itt megvolt. A rendezők neves sztárelőadókat és a vásárhelyi zenei élet képviselőit is színpadra hívták. A széles körben népszerű és a réteg stílusok is képviseltetve voltak, nem is akármilyen előadók által. Röviden, a vásárhelyi emberek sokszínűségét szem előtt tartó produkciókkal készültek. Nem utolsó sorban, mindehhez a kellő miliő, a rendezvény hangulatához illeszkedő környezetet is biztosították, így aki akart valóban együtt ünnepelhetett városával.

Forrás: Vásárhely24/Frankó Máté

Negatív kritika érheti e az ünnepi rendezvényeket? Minden bizonnyal. Ennél azonban fontosabb, hogy a vásárhelyi programkavalkád megmutatta, hogyan lehet egy ezeréves ünnepet modern tartalommal megtölteni, egyszersmind egy nemzeti ünnepet a történelmi értékek megőrzése mellett a közösségi élet megerősítésének szolgálatába állítani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik