Belföld

Jobb, ha elkerülik a Petőfi hidat

petőfi híd (petőfi híd)
petőfi híd (petőfi híd)

A nagykörúti villamosvágányok felújítása után folytatódik a munka a Petőfi hídon – írja a Budapesti Közlekedési Központ Facebook-bejegyzésében.

A hídszerkezet javítása miatt augusztus 21-étől, szerdától a déli oldali járdát és a Buda felől Pestre vezető szélső forgalmi sávot, valamint ezzel egy időben a Pest felől Buda felé a vágányzóna melletti belső sávot is lezárják a forgalom elől, így a hídon változatlanul kétszer egy sáv lesz járható.

A nagykörúti villamosok ismét teljes vonalon közlekednek augusztus 20-ától. Ezzel összefüggésben augusztus 21-től megszüntetik az ideiglenes autóbusz forgalmi sávot a hídon és Pesten, a Ferenc körúton és a József körúton a Pál utcáig.

Szeptember 8-ától, vasárnaptól a híd északi járdáját és a Pestről Buda felé vezető szélső sávot zárják le. Pest felé pedig a vágányzóna mellett dolgoznak a szakemberek előreláthatólag szeptember 26-áig.

A hídon mindkét ütem alatt irányonként egy-egy sáv lesz járható, így a híd áteresztőképessége közel feleződik. Budán a Bocskai úton, a pesti oldalon az Üllői úton és a József körúton torlódás várható, ezért a BKK azt javasolja az autóval közlekedőknek, hogy ha tehetik, továbbra is a Rákóczi hidat válasszák a dunai átkeléshez.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik