Belföld

Sárga figyelmeztetés az ország középső részére

vihar(960x640).jpg (vihar, )
vihar(960x640).jpg (vihar, )

A Dunántúlon erősen felhős lesz az ég, csak pár órás napsütésre lehet számítani. Keleten marad a kánikula. Délutántól számíthatunk zápor, zivatar kialakulására.

Augusztus 20-án, kedden északnyugat felől egy gyengülő hidegfront közelíti meg Magyarországot. A Nyugat-Dunántúlon többnyire erősen felhős lesz az ég, csak pár órás napsütésre lehet számítani, másutt még több órára kisüt a nap, sőt keleten estig kevés lesz a felhő. A Tiszántúl kivételével elszórtan (különösen délutántól, estétől) számíthatunk záporeső, zivatar kialakulására, akár ismétlődő jelleggel is.

Zivatarok nagyobb számban a Dunántúl keleti részén, illetve a Duna-Tisza-közén alakulhatnak ki. Bár kis eséllyel, de ezeken a helyeken felhőszakadás, jégeső, esetleg nagyobb szélvihar is létrejöhet egy-egy zivatargócban. Az északnyugati, északi szelet zivataroktól függetlenül a Dunántúlon, majd késő délutántól, estétől északkeleten is többfelé erős, helyenként viharos széllökések kísérik A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 34 fok között valószínű. Késő estére 17, 25 fok közé hűl a levegő. Az Országos Meteorológiai Szolgálat több középső megyére elsőfokú figyelmeztető jelzést adott ki az esetleges viharok miatt.

Az augusztus 20-i ünnepi rendezvények biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs a nap folyamán dönt arról, hogy megtartják-e az esti tűzijátékot.

Szerdán az időnként megnövekvő gomolyfelhőzetből elszórtan záporok, zivatarok kialakulására kell számítani. Az északias szél többfelé élénk, helyenként erős lehet. 24 és 32 fok között alakul a hőmérséklet, délkeleten lehet a legmelegebb.

Csütörtökön egyre inkább a napsütésé lesz a főszerep, csak kevés felhő lesz az égen, zivatarok kialakulására ezen a napon már kevesebb lesz az esély. Délután 28 és 32 fok közötti hőmérsékletek várhatóak.

Pénteken országszerte 30 fok köré melegszik a levegő, a légmozgás mérsékelt marad, azonban egy-egy helyi zápor, zivatar kialakulása nem zárható ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik