Belföld

Holnaptól testvértábor Balatonfenyvesen

Testvértábor Balatonfenyvesen (Testvértábor Balatonfenyvesen)
Testvértábor Balatonfenyvesen (Testvértábor Balatonfenyvesen)

Miközben a gyermekvédelmi szakemberek határozottan állítják, hogy az állami gondozásban levő testvérpárokat nem szabad szétválasztani, mégis több mint száz olyan gyermek van, aki távol él testvérétől.

A Vigyázó kéz Gyermekvédelmi Egyesület már tizennegyedik éve biztosít egy hetet azoknak az állami gondozásban levő gyermekeknek, akik külön élnek testvérüktől, testvéreiktől. A testvérek idén Balatonfenyvesen tölthetnek egy hetet együtt. Bár az emberben óhatatlanul felvetődik a kérdés, ha a szakemberek is azt mondják, hogy ne válasszák szét a tesókat, akkor ki mondja az ellenkezőjét? Ezeknek a gyerekeknek amúgy sem árt egy-egy táborozási lehetőség, hiszen nem sokat kapnak az élettől, de szomorú, hogy saját testvérével csak így, évente egyszer találkozhatnak.

Mindenesetre ebben a találkozásban segített 110 ezer forint értékben Székesfehérvár Társadalmi Felelősségvállalási Alprogramjával, Székesfehérvár Fejlődéséért Alapítvány 290 ezer forinttal, illetve a 2012 decemberében a különélő testvérek javára megrendezett Kortárs Művészeti Aukción befolyt 300 ezer forintot is a tábor megrendezésére fordítják.

Csákvárról, Csókakőről, Kulcsról, Székesfehérvárról és Velencéről érkeznek holnap, szerdán reggel 3-18 éves korú gyermekek, akik testvérükkel táborozhatnak Balatonfenyvesen. A táborozók a tervek szerint elmennek a keszthelyi panoptikumba, a Festetics kastélyba, a vadászati múzeumba, illetve természetvédelmi területen utaznak a kisvasúttal. A tábor életét igyekeznek felpezsdíteni önkéntes segítők: Kovács Árpád festőművész-tanár, Sohonyai Edit író, Szilágyi Szabolcs orvos mentálhigiénés és szexuális felvilágosítással.

A testvérpárok augusztus 27-én, kedden bontanak tábort, és mennek vissza gyermekotthonukba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik