Belföld

Badár : Már korábban megkaptam a Karinthy-gyűrűt, csak nem adták ide

Szélcsend a sétálóutcán, forró padok a BFMK előtt, de könnyek csorognak. Az idei Karinthy-gyűrűs, Badár Sándor színész-humorista stand-upjára zsúfolásig telt minden árnyékos hely. Az egy óra sajnos gyorsan elszaladt. Exkluzív.

Pár nappal ezelőtt Mogács doktor stand-upolt Vásárhelyen, és ő tájékoztatást adott, hogy itt a nézők nem szemben a színpaddal, hanem félkörívben helyezkednek el, kezdte a műsorát Badár, majd hozzátette, ő ezt nem bánja, csak legyenek sokan, sőt tőle egy Manchester meccset is lejátszhatnak a szabadon maradt területen.

Műsorában a legtöbb pályatársától eltérően csak saját történeteket vonultat fel, de azt könnyfakasztó formában. Mesélt fiatalkori élményeiről, a szentesi mindennapokról. Megtudhattuk, hogyan vették fel testneveléstanárnak, hogy aztán mégse induljon el az a szak, egyhetes kemény munkájáról a szentesi moziban, és 12 éves vasutas pályafutásának kezdeti szakaszairól. Külön fejezetben, de nagyjából minden történetben szerepet kapott barátja és kollégája, Szőke András, akivel a közös autózások, bulizások, és a filmezés kapcsán történtek hihetetlenül kacagtató esetek. Röpködtek a poénok, Sándor egy perc nyugtot nem hagyott a közönségnek, levegőt sem igen vett, műsorának egy órája rendkívül gyorsan szaladt el.

A műsor előtt interjúra kértük a humoristát,aki első ízben lépett fel Vásárhelyen és akinek elsőként a Karinthy-gyűrűhöz gratuláltunk :

– Köszönöm szépen. Úgy gondolom, akik adták, már korábban is szerettek engem, csak idő kérdése volt mikor adják ezt a díjat nekem is. Sőt szerintem én ezt már korábban megkaptam, csak eddig nem adták ide.

– Kőhalmi, Badár, Hajdú, sőt kicsit Szőke is, mind szentesiek, mi az oka annak, hogy e város ennyi jó humoristát termel?

– Bővítsük még a sort, Mogács barátomnak a párja szentesi, Benk Dénesnek is vannak szentesi kapcsolatai, sőt ide szoktam csattintani Csenki Attilát is, aki bár kiskunfélegyházi, de az már majdnem Szentes. Ez a környezet, az Alföld, ahol levegő még nehezebben mozdul, ahol a meleg a legtovább marad, így könnyebben felforrnak az agyak, de az egész vidéknek mégis van egy kicsit melankolikus  hangulata, lassúsága, ez a gyorsabb belső égésű embereket, arra ösztönzi, hogy a gőzt valahol kieresszék. Na ők ezek a humoristák.

– Minek tartod inkább magad, színésznek, vagy humoristának?

– Mind a kettőnek. Most éppen nincsenek filmek az életemben, de eddig 40-50 filmben dolgoztam. Most újra kezd éledezni a magyar filmezés, remélem fogamra való film is lesz, ha nem akkor meg kell elégedni mindenkinek a stand-uppal, de úgy érzem azt sem bánnám.


Ajánlott videó

Olvasói sztorik