Belföld

Viharos szél és zivatarok zavarhatják meg az ünnepet

Az időjárás idén is megzavarhatja az augusztus 20-ai ünnepi rendezvényeket. Az Országos Meteorológiai Szolgálat már tizennégy megyére és a fővárosra is figyelmeztetéseket adott ki.

Pátkai Zsolt, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa hétfő délelőtt az MTI-nek azt mondta: a jelenlegi állás szerint a hidegfront az éjszakai órákban érkezik. Helyenként kedden már a hajnali, reggeli időszakban lehetnek zivatarok.

A meteorológus hozzátette: a hidegfront kedden a nappali órákban nagyjából a Duna vonaláig jut el. Emiatt a Dunántúlon folyamatosan fújó, erős, olykor viharos széllökésekre lehet számítani. A délutáni, esti órákban az ország középső területei felett nedves lesz a légkör, így az ország középső harmadában több felé csapadékra lehet számítani.    A meteorológiai szolgálat mindenkitől azt kéri, hogy folyamatosan figyelje az előrejelzéseket, valamint a kiadott veszélyjelzést – hangsúlyozta Pátkai Zsolt.
A meteorológiai szolgálat délelőtt az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint a várható heves zivatarok, valamint felhőszakadás miatt keddre Baranya, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém, Zala és Pest megyére valamint Budapestre citromsárga, vagyis elsőfokú figyelmeztetést adott ki. Fejér, Somogy és Veszprém megyére a zivataroktól független viharos erősségű szél miatt is elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Az MTI úgy tudja, hogy az állami rendezvények, köztük a kedd esti budapesti tűzijátékért is felelős operatív törzs kedden hozza meg a végleges döntést arról, hogy az időjárás alakulásának függvényében lefújják-e a tűzijátékot, vagy sem.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik