Belföld

A 4-es metrón robogna be Orbán a parlamentbe

4-es metró (4-es metró)
4-es metró (4-es metró)

Kormánymegbízott felügyeli, hogy a 4-es metró járjon a választásokra. A miniszterelnök Pesti Imrét jelölte ki a feladatra csütörtökön - írja a Népszabadság.

A kiemelt jelentőségű ügyek nyilvántartásáról szóló kormányrendelet módosításával a budapesti kormányhivatal vezetőjének feladata lett a Kelenföldi pályaudvar és a Bosnyák tér közötti új metróvonalhoz kapcsolódó közigazgatási eljárások felügyelete. A Népszabadság szerint ez köznyelvre lefordítva azt jelenti, hogy Pesti Imre feladata az engedélyezési folyamatok felgyorsítása lesz, hiszen a 4-es metrónak különleges szerepet szán a kormány a választási hadjáratban.

Pesti Imrét a megbízatás szabadsága idején érte, de a lap információi szerint aligha lepte meg. Tarlós István főpolgármestert már annál inkább, hiszen a városvezető június végén bejelentette, hogy a DBR Metró Projekt Igazgatóságtól magához vonta a 4-es metró építésének felügyeletét. Döntését éppen azzal indokolta, hogy fel kell gyorsítani az adminisztratív előkészítést és a hatósági engedélyezési folyamatokat – írja a lap.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik