Belföld

Orbán testőrök nélkül maradhat lánya lagziján

orban-rahel(960x640)(4).jpg (orbán ráhel, )
orban-rahel(960x640)(4).jpg (orbán ráhel, )

A korábbi hírekkel szemben a kormányfő testőrei komolyabb izgalom nélkül várják Orbán Ráhel esküvőjét – írja a Blikk.

Csak a két család készülődik lázasan, hogy a szeptemberi esemény zökkenőmentes legyen. A lap a Terrorelhárítási Központtól (TEK) megtudta: az eseményt ugyanúgy kezelik, mintha Orbán Viktor magánprogramon venne részt. A Blikknek Fodor Gergely, a TEK társadalmi kapcsolatok osztályának vezetője elmondta: nem is biztosíthatnak magánrendezvényeket, így lakodalmat sem, ők a védett személyért, így például a kormányfő biztonságáért felelnek. Még azt sem tudni, kéri-e a kormányfő a biztosítást. Orbán Viktor dönthet úgy, lemond a védelemről, a biztosítás szükségességéről ugyanis mindig a védett személy mondja ki a döntő szót – tette hozzá.

Fodor Gergely szerint a kormányfő és a köztársasági elnök is mindig megfogadja a tanácsaikat, nem utasítják vissza a biztosítást, ha azt a szolgálat fontosnak tartja. A lakodalom helyszínén, a Tiborcz-tanyán sem adják egymásnak a kilincset a biztonsági emberek. A TEK még meg sem nézte a helyszínt, ha szükség is lesz aznap a kormányfő védelmére, úgy bőven van még idő a biztonsági intézkedésekre, s időben elvégezik a szükséges feladatokat – mondta a szakember.

Azt hivatalosan nem tudni, hogy a kormányfőt a TEK hány munkatársa kíséri el egy-egy programjára, de a Blikk úgy tudja, ilyenkor körülbelül tíz-húsz szakember dolgozik a kormányfő védelmén. A pontos számuk mindig attól függ, az adott helyszín mennyire számít kockázatosnak.

Korábban a Bors azt írta, a felderítési és személyvédelmi igazgatóság közösen dolgozik azon, hogy minden olajozott legyen Orbán Ráhel és Tiborcz István lakodalmán.A lap szerint a helyszín kiválasztásában is a TEK mondta ki a döntő szót, az ugyanis védelmi szempontból remek adottságokkal bír. A semmi közepén van, jól belátható terepen. A bulvárlap szerint az ország legjobb személyvédelmi specialistája, Pomozi Sándor alezredes és csapata felel majd a biztonságért.

A hvg.hu ehhez azt is hozzátette, hogy a TEK nemcsak átnézi a meghívott vendégek listáját, ha kell, az azon szereplő személyeket le is ellenőrzik, és mintát vesznek a felszolgált ételekből is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik