Belföld

Hosszú hétvége: teltház van Hévizen

A foglalási adatok alapján teltház lesz az augusztus 20-i hosszú hétvégén Hévíz legnagyobb gyógy- és wellness szállodájában. A NaturMed Hotel Carbona a májusi 79 százalékos előfoglalási adatok alapján is erős szezonra számított, a mostani hosszú hétvégére pedig már a helyeknek nem kevesebb, mint 96 százaléka elkelt.

Kiugróan magas vendégszámmal kalkulál az idén négynapos augusztus 20-i hosszú hétvégén a hévízi NaturMed Hotel Carbona. A 96 százalékos előfoglaltság és a gyógyszállodai szolgáltatások előjegyzései alapján a teljes kapacitást kihasználva üzemel a hotel. A fürdőváros legnagyobb szállodájának tapasztalatai szerint a magyar vendégek többsége az augusztusi hosszú hétvégére kifejezetten pihenni érkezik, és ilyenkor legtöbbször a különböző masszázsokat, valamint relaxációs kezeléseket veszik igénybe.

A magas augusztusi foglaltsági adatokat már a hazai turizmus erősödésével kapcsolatos legutóbbi KSH adatok is előrevetítették. Ezek szerint ugyanis 2013. júniusban az egy évvel korábbihoz képest 3,8 százalékkal nőtt a szálláshelyek vendégforgalma, a belföldi turisták által kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák száma pedig 4,7 százalékkal bővült.

Nemcsak a belföldi turizmus erősödésével, hanem az augusztus elejei kánikulával is magyarázhatóak a magas foglaltsági adatok. A hosszú ideig tartó, ritkán látott hőség még az egészséges emberek szervezetét is megviselte, függetlenül attól, hogy járt-e ez látható tünetekkel. Az idei utolsó nyári hosszú hétvége várhatóan kellemes nyári időjárása pedig lehetőséget ad szervezetünknek a fellélegzésre, amit sokan ki is használnak még egy utolsó pihenésre. „Nagy szüksége van a szervezetünknek arra, hogy a nem ritkán 40 fokon tetőző nyári kánikulai időszakok után, a szeptemberi hajrá előtt még pihenéssel tölthessünk néhány napot” – mondta el Dr. Major Zoltán, a NaturMed Hotel Carbona főorvosa.

 

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik