Belföld

Elkezdődött – térzene, borok, Omlett, jó hangulat

Pénteken délután Vásárhely belvárosában kezdetét vette az 5 napos rendezvénysorozat augusztus 20-a alkalmából. Galéria.

A Bocskai Dandár Helyőrségi Zenekarának hangulatteremtő térzenéjével indult az ötnapos fesztivál. A Kossuth téren felvonták a város, az unió és a nemzet lobogóját, majd menet indult a zenekarral, a város vezetőivel és a Európai Borlovagok magyar képviselőivel a megnyitó színhelyére, a BFMK elé felállított kisszínpadhoz.

Dr. Kószó Péter alpolgármester kedves, és bort-pálinkát méltató szavaival köszöntötte és nyitotta meg a rendezvényt, ahol idén minden eddiginél több borászat és borvidék képviseltette magát. Csaknem az összes bódé is kinyitott már erre az estére. Az ismert hegyközségek borain túl olyan különlegességeket is találtunk, mint a Szerémség borai, a Pannonhalmi Apátság szőlőnedűi, kuriózumnak mondható eperbor, vagy Koch-ék jégbora.

Az árak meglehetősen rapszódikusan (fröccs esetén szódásan is) alakultak, furmintot már 200 Ft-ért is kóstolhattunk, de a különlegességeket 900-1000 Ft-ért kínálták. A felhozatalra nem lehet panasz, az összes borfajta megtalálható és a legtöbb standon hozzáértő személyzet kínálta a nemes italt. Étel és édesség is akadt bőven, nassolnivalót is vehetünk, ha úgy tartja kedvünk és pénztárcánk.

Az idén kibővült és “L” alakúkra módosult a bor-utca, mely a Kossuth tér felét és a dr Rapcsák jó részét is elfoglalja. Ülőhelyben ezúttal nincs hiány – egyenlőre – bár nagyon sokan voltak kíváncsiak az első este programjaira is, helyet még pénteken lehetett találni.

A BFMK színpada zenés szórakozást is kínált erre az estére, két vásárhelyi zenekar, az Omlett és a Neon Trió fellépésével. Az Omlett ugyan csak két éves zenekar, mégis igencsak kiforrott stílust képviselnek – igaz rutinos zenészek alkotják a bandát – hangzásukban a könnyed jazz és a lassabb funky egyaránt megfér egymással. Zömmel feldolgozásokat tűznek műsorra, mégis sajátjukká formálják a dalokat és egy pohár bor mellé kívánkozó hangzásvilágot hoztak ezúttal a sétálóutcára. Az énekesnő Csiki Kata hangja elegáns összhangban van a könnyed basszus és billentyűfutamokkal, az ember szinte dúdolja az egyébként talán kevéssé ismert dalokat is.

Az időjárás keddig úgy tűnik kegyes lesz a szabadtéri rendezvényekhez, így biztosan még többen látogatnak ki a szombati napon a vásárhelyi rendezvényekre, melyekről itt is olvashat.

A Vásárhely24 Facebook oldalán további 100 fotó a pénteki eseményekről!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik