Belföld

A kivételezett takaréktulaj albérlője Orbán fia

orbán gáspár (orbán gáspár)
orbán gáspár (orbán gáspár)

A Népszabadság tényként ír arról, hogy a kormányfő felesége által 2008-ban megvett lakás melletit Orbán Gáspár bérli. Az ingatlant abban az évben vette meg a Videoton tulajdonosa, amikor klubja leszerződtette a kormányfő fiát.

A cikk szerint Orbán Gáspárt nemcsak a Videoton FC fogadta be, hanem a klub tulajdonosa is. A 22 éves – két éve szerződtetett – focista Garancsi István miniszterelnöki megbízott, a Videoton és a Duna Takarékszövetkezet résztulajdonosának budai lakásának albérlője, szomszédja a hamarosan házasodni készülő Orbán Ráhel, aki édesanyjuk 2008-ban vett lakásában él.

Tavaly tavasszal a Duna Takarékszövetkezet 600 milliós hitelkeretére jegyeztek be jelzálogjogot a már meglévő 150 milliós kölcsönük mellé a Puskás Akadémia felcsúti sporttelepére. Garancsi István pedig miniszterelnöki megbízott is, akinek feladata „a természetjáró és kerékpáros turizmus fejlesztése” – így árnyalja a képet a Népszabadság.

Fotó: Hír24

Garancsi István az Orbán Gáspárra vonatkozó, a Népszabadság által telefonon feltett kérdéseit írásban kérte, mondván, „bármilyen, a magánéletével kapcsolatok kérdésre csak írásban hajlandó válaszolni”, majd tudatta, hogy lakását „a Videotonnal szerződött egyik játékos bérleti szerződés alapján lakja. A szerződés magánemberek között létrejött jogügylet, mely közérdeklődésre nem tarthat számot, hiszen benne sem a Videoton FC, sem a Fehérvár Kft., sem valamely szponzoruk semmilyen formában nem érintett”.

Arra a kérdésre, mi az oka annak, hogy éppen két éve vette meg ezt a lakást, azt a választ adta, hogy „ingatlanbefektetéssel foglalkozó magánszemélyként és cégeivel is azt az ingatlant vásárolja meg, amit jövedelmezőnek ítél”. Arra a kérdésre, hogy az ifjú futballistának ad–e gépkocsit is a klub, Garancsi nemleges választ adott, emlékeztetve rá, hogy a Videoton FC szponzorainak szponzorációs tevékenysége az üzleti titok körébe tartozik”.

Fotó: MTI/Kosztincsák Szilárd

Korábban Orbán Gáspárról (a Puskás Akadémia focistájaként) a Bors azt írta, hogy a középső középpályás, jobblábas, technikailag képzett játékosban erős a csapatszellem, de hiányzik belőle az erő és „túl sokat gondolkozik”. Az akadémia neveltje szépen fejlődött, az elmúlt idényben több lehetőséget kapott az NB II.-ben, de később folyamatosan lesérült és a jogi egyetemen folytatott tanulmányai miatt is háttérbe szorult a futball.

Korábban a Demokratikus Koalíció (DK) független képviselője, Varju László a stadionépítések kapcsán tette szóvá, hogy a székesfehérvári Videoton FC “momentán éppen nem a sportsikereiről híres”, hanem arról, hogy tulajdonosának, Garancsi Istvánnak a pénzintézete az egyetlen, amely “a takarékszövetkezetek államosításából kimaradt”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik