Belföld

A Fidesz feltalálta az időgépet – az MSZP elismeri, ez szenzáció!

A párt már az előtt reagált a szocialisták sajtótájékoztatójára, hogy az elkezdődött volna.

Az MSZP sajtótörténeti szenzációnak nevezte, hogy a Fidesz sajtóosztálya a pénteki Harangozó Gábor által 11 órára kiírt, de 11 óra 4 perckor kezdődött sajtótájékoztatójára, 11 óra 3 perckor már közleményt adott ki: “Reagálás Harangozó Gábor sajtótájékoztatójára” címmel. „A Fidesz sajtóirodájában vagy időgépet alkalmaznak, vagy az automata közleménygyártó gép romolhatott el. Mindenesetre jellemző a kormánypártra, hogy nem a valóságra, az MSZP által felvetett problémákra és tényekre válaszol. Ezzel a Fidesz végérvényesen hiteltelenné tette önmagát.” – tudatta az MSZP.

Előzőleg a Fidesz „A bukott baloldalnak az siker, ha a magyarokat büntetik” címmel valóban 11 óra 3 perckor reagált Harangozó Gábor (MSZP) sajtótájékoztatójára.

A párt sajtóirodája tudatta, hogy „Magyarország eddig kizárólag csak a Gyurcsány-Bajnai-kormány hibájából veszített eurómilliárdokat a hazánkat megillető fejlesztési forrásokból. Egyedül a bukott baloldal miatt maradtak el, sodródtak veszélybe és lettek korrupció áldozatai a hazai fejlesztések”. A Fidesz szerint „a fejlesztési forrásokat felügyelő Bajnai Gordon vezetésével a szocialisták a fejlesztési források 76%-át szabálytalanul költötték el, offshore lovagok és Hagyó Miklósok élősködtek rajta. A szocialisták kormányzásával ellentétben ma a hazánknak járó fejlesztési forrásokat az utolsó fillérig elhozzuk Brüsszelből, gyorsított, egyszerűsített, átlátható pályázati rendszeren keresztül a magyar vállalkozások és a települések fejlesztésére fordítjuk”.

Részlet a Az időgép című filmből

A vezető kormánypárt jelezte, nem fogja hagyni, hogy „mondvacsinált politikai okokból elvegyék a hazánkat megillető pénzeket. A baloldal azonban ezúttal sem a magyarok oldalán áll, egy emberként drukkolnak annak, hogy az unió a magyar embereket és vállalkozásokat büntesse meg. A Gyurcsány-Bajnai-szövetségnek az a siker, ha Magyarországot elmarasztalják és megbüntetik. Ennek érdekében képesek minden eszközt megragadni, Brüsszelben kilincselni, hazánkat lejárató cikkeket íratni és bőkezűen pénzelni a kormányellenes kirohanásokra hajlandó nemzetközi szervezeteket”.

A Magyar Távirati Iroda ehhez képest 11 óra 40 perckor adta ki rövidhírét, amely szerint az  MSZP több kérdést tett fel Orbán Viktor miniszterelnöknek az európai uniós támogatások kifizetésének felfüggesztéséről.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökséget vezető Lázár János hétfőn jelentette be, hogy a kormány akciótervet dolgoz ki a 2007-2013-as időszak uniós forrásvesztésének megelőzésére, miután az EU a 15 magyar operatív programból 13-at egyelőre nem finanszíroz – emlékeztetett az MTI, miután Harangozó Gábor, az MSZP elnökségi tagja pénteki sajtótájékoztatóján azt kérdezte, a kormányfő mióta ismeri az Európai Bizottság kifogásait, pontosan mik a kifogások, melyik program mikor állt le, illetve miért nem tájékoztatták előbb a közvéleményt.

Az ellenzékli politikus rákérdezett, van-e összefüggés a Közgép Zrt. “közbeszerzési sikerszériája” és az útfejlesztési támogatások felfüggesztése között, ki a felelős a mulasztásokért, és történt-e felelősségre vonás.Harangozó hozzátette, az uniós aggályok megismeréséért kérdéseket intéztek az Európai Bizottság illetékes főigazgatójához is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik