Belföld

Háromszáz adag marhapörkölt rotyog Badacsonyban

Háromszáz adagot készítenek el a nemrégiben hungaricummá vált karcagi birkapörköltből a jubileumi, 10. Badacsonyi Szürkebarát és a Magyar Szürkemarha Ünnepen pénteken; a fesztivál vasárnapig tart gasztronómiai és szórakozató programokkal.

Badacsonyi Szürkebarát és a Magyar Szürkemarha Ünnep csütörtökön a szürkebarát borudvar és a kézművesek vásárával veszi kezdetét, este pedig utcabál lesz – közölték a szervezők.

Pénteken a nemrégiben hungaricummá vált karcagi birkapörkölt tiszteletére, a Karcagról érkező vendégek mintegy 300 adag birkapörköltet készítenek, délután ötkor pedig szakmai előadás hangzik el a racka juhról.

Ezt követően szürkebarát borverseny kezdődik a faluházban, Kállay Miklós, a Magyarországi Borrendek elnökének vezetésével.     Estétől élőzenés táncház várja az érdeklődőket a Tördemic Néptáncegyüttes, a Marcali Baglas Fudamentum Néptáncegyüttes és a zalaegerszegi Harangláb Népzenei Együttes részvételével.

Szombat az ökörsütés napja lesz, délután népzenei programok lesznek a Tördemic Néptáncegyüttes, a Marcali Baglas Fundamentum Néptáncegyüttes, a Marcali Baglas Citerazenekar és a Cserszegtomaji Kék Balaton Citerazenekar részvételével, majd a magyar szürkemarha eredetéről és történetéről hangzik el előadás. Este Hevesi Tamás koncertezik.

Vasárnap szürkemarha gulyásfőző verseny kezdődik, kilenckor felvonulás indul a Lábdihegyi strandtól, táncosokkal, borkínálással, este a Sipőcz Rock Band ad koncertet.

Ajánlott videó