Belföld

Három nap rock and roll a balatonszemesi “sörolimpián”

Három napon át játszik több mint 60 zenekar rock and roll-t a szombaton kezdődő VI. Zorall Sörolimpián, a balatonszemesi Rider Beach (Vadvirág kemping) két tóparti színpadán.

Fellép többek közt az Action, Zorall, a Rómeó Vérzik csapata, a Kalapács, a Depresszió, a Blues Company, továbbá a fesztivál történetének legelső külföldi vendégei, a The Embodied svéd metálosai. Sing Sing néhány dal erejéig megemlékezik a 20 éve tragikusan elhunyt legendás gitárosról, Kun Péterről is. A zenész emlékére kiállítás is nyílik, és levetítenek egy dokumentumfilmet, amely a volt zenésztársak és a közönség visszaemlékezésiből készült – tájékoztatta Kurcz Orsi sajtófelelős az MTI-t.

A korábbi helyszínéről, Megyerről tavaly a Balatonhoz költözött Sörolimpiának nem célja, hogy a nagy fesztiválok sorába tartozzon. Olyan barátságos kisfesztivál akar maradni, amelyben az ország legkülönbözőbb részéről érkező “zorallosok” és a vagányabb rock and roll vonalat kedvelők egymásra találhatnak – fogalmazott a sajtófelelős. Egy internetes zenei magazin a közönségszavazatok alapján a “leghangulatosabb fesztivál” címet adta a tavalyi Sörolimpiának – emlékeztetett.

A várhatóan több mint ezer embert vonzó rendezvényen lesz tréfás Zorall-lagzi, motoros felvonulás, biciklitúra, csapatversenyek és játékok is. Újdonságként idén itt rendezik meg a Pulzus rockzenei tehetségkutató döntőjét is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik