Belföld

Az Alföldvíz szolgáltat Vásárhelyen is

Nem kapott önálló működési engedélyt az energetikai hivataltól a vásárhelyi Zsigmondy Béla Zrt. A város várhatóan a Békés megyei Alföldvíz Zrt.-vel fog szerződni.

Megtagadta a víziközmű-szolgáltatói engedély kiadását a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) a Zsigmondy Béla Víziközműveket Üzemeltető Zrt.-től – derül ki a hivatal honlapján közétett határozatból. Az indoklás szerint a vásárhelyi ivóvíz-szolgáltató cég nem rendelkezik, megfelelő, a vonatkozó törvény által előírt méretű ügyfélkörrel, és ennek bővítésére, a cég adósságállománya, illetve a környező települések korábbi elköteleződése miatt egyelőre nem is lát reális esélyt.

A MEKH elnöke, dr. Dorkota Lajos által szignózott határozat kiemeli, a Zsigmondy Béla Zrt. a kérelmében hangsúlyozta, hogy „a cég jövőbeli és hosszútávú létének megoldása kizárólag az integráció lehet az összeolvadás/beolvadás cégjogi intézménye révén”, melynek érdekében mindent meg is tettek, ám a szűkre szabott határidőn belül nem tudtak velük partnerségre lépő céget találni. A társaság azonban, az eredményességi mutatóikra hivatkozva úgy véli, hamarosan találnak velük együttműködő szolgáltató céget a térségben.

Göbl Vilmos, a hódmezővásárhelyi önkormányzat sajtóreferense a Délmagyarországnak elmondta, miután a vásárhelyi képviselők értesültek az energetikai hivatal határozatáról, úgy döntöttek, Hódmezővásárhely a Békés megyei Alföldvíz Regionális Vízközmű-szolgáltató Zrt.-vel köt majd szerződést.

Székkutas és Mindszent már korábban jelezte, az Alföldvíz Zrt.-vel szerződik, nem a Zsigmondyval.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik