Belföld

Amit más eldobott, azt most összeszedhetjük!

Szeptember 14-én újra megtartják a TeSzedd! - Önkéntesen a tiszta Magyarországért akciónapot, amelyhez a szervezők az ország valamennyi részéről várják a lakosság, a vállalatok, az önkormányzatok, az iskolák és civil szervezetek jelentkezését.

A TeSzedd! célja, hogy összefogja azokat a lakosokat és szervezeteket, akik, illetve amelyek tevőlegesen is szeretnének hozzájárulni a lakókörnyezetek tisztaságához és a gazdátlan, illegálisan lerakott szemétkupacok felszámolásához. Az országos akciónapra szeptember 11-ig lehet regisztrálni a www.teszedd.hu honlapon, ahol a részvételhez kapcsolódó lehetőségekről is lehet olvasni – tájékoztatták a program részleteiről az MTI-t a szervezők.

Tavaly az önkéntesek országszerte utcán, parkokban, települések határaiban, folyók és tavak partján szedték a szemetet, a speciálisan kiképzett szakemberek pedig a vizek mélyét, a hegyek járhatatlan szikláit is megtisztították.

A szervezők úgy vélik, a személyes tapasztalat, a közösen végzett munka ereje, eredménye nemcsak látványos tisztaságot hoz, hanem jelentős lépés a környezet, a természet védelmében.

A TeSzedd! nap főszervezői a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) és az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség Nonprofit Kft. (OHÜ), a szervezésben és lebonyolításban együttműködő partner a Belügyminisztérium, valamint a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik