Belföld

A rendőrség szerint kevesebb az utcalány Győrben

Prostitúció miatt tizenegy nőt vett szabálysértési őrizetbe a rendőrség Győr-Moson-Sopron megyében az utóbbi három hónapban, és mindannyiukat gyorsított eljárásban állították bíróság elé. A folyamatos rendőri jelenlét miatt csökkent a prostitúció a megyében – közölte a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense szerdán.

Kocsis Tünde elmondta: a bíróság ezeket az eseteket elzárással bünteti, illetve közérdekű munkát, pénzbírságot szab ki az elkövetőkre.

A sajtóreferens szólt arról is, hogy a vizsgált három hónapos időszakban tiltott kéjelgés szabálysértése miatt tizenöt, szexuális szolgáltatásra való felhívás tilalmának megszegése miatt pedig öt esetben szabtak ki helyszíni bírságot a rendőrök.

A rendőrség továbbra is kiemelten figyel a prostitúció elleni fellépésre és a prostitúció visszaszorítására, elsősorban Győrben, Mosonmagyaróváron és Sopronban.

A folyamatos rendőri jelenlétnek köszönhetően a főútvonalakon és a védett övezetekben a prostituáltak száma a korábbiakhoz képest számottevően csökkent – közölte a sajtóreferens.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!