Belföld

Árnyszínház és óriásbábok Székesfehérváron

Szabad színház báb (koronázási ünnepi játékok, szabad színház, bábok)
Szabad színház báb (koronázási ünnepi játékok, szabad színház, bábok)

A Koronázási Ünnepi Játékok keretein belül augusztus 16 és 19 között a Szabad Színház bemutatja A liliomos herceget, valamint a Sacra Compania és az ördöngös széptevők című előadásait

A liliomos herceg egy eddig még sohasem látott új műfajjal, a zenés árnyszínházzal jelentkezik, amely Szent Imre életéről szól, és Rumi László rendezésében kel életre.

Az előadás célja a magyar és idegen nyelvű közönség előtt is kevéssé ismert, tragikus sorsú Imre herceg történetének átadása egy ősi, mesés, ám mára reneszánszát élő műfajban, az árnyjátékban. A liliomos herceg műfaji szempontból leginkább szomorújátékként, vagy tragikomédiaként sorolható be. Stílusát tekintve meseszerű, zenés, tánc- és színházi elemekkel tűzdelt fekete-fehér „mímesjáték”. A történet hangvétele humoros, a „tréfa által is szeretni” stílusjellemzőkkel írható le. Ősi hatáselemekre építő, mégis újszerű szórakoztató program az egész család számára – olvasható a koronazas.hu-n.

Az előadás Pelikán udvarban lesz majd látható augusztus 16-án és 19-én este fél tízkor. A belépés ingyenes.

A Sacra Compania és az ördöngös széptevők, avagy a királyi óriásbábok és az utcaszínházi játékok a Belvárosban lesznek láthatóak Nagy Judit rendezésében.
Az óriásbábok hat helyszínen tekinthetőek meg: a Vörösmarty Színház előtti szökőkútnál, a Mátyás király emlékműnél, Varkocs György várkapitány szobránál, a Lakatos utca és a Fő utca kereszteződésénél, a Rózsa utca és a Fő utca találkozásánál, valamint a Hősök terén.

Érdekesség, hogy ezek a bábok a Vörösmarty Színház nyári gyermek és ifjúsági alkotótáborában készültek.
A két óránként az Országalmához dobokkal kísért óriásbábokkal, és a köré szervezett zenés utcai produkciókkal az a szervező célja, hogy az idelátogató vendégek, turisták számára napközben is legyen olyan szórakoztató látványosság, amely miatt érdemes besétálni a megújult Fő utcára, és elkattintani a fényképezőgépet, elindítani a videokamerát.

Az óriásbábok és a komédiások szombaton és vasárnap délelőtt 10-kor,12 órakor, valamint délután 14-kor a „nevetve szeretni” elv alapján szórakoztatják majd a fehérvári családokat és idelátogató turistákat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik