Belföld

A Fidesz uralja a híreket

hirado(960x640)(1).jpg (híradó, operatőr, )
hirado(960x640)(1).jpg (híradó, operatőr, )

A kormány gazdaságpolitikai intézkedései, az erőszakos bűncselekmények, valamint a kormány és az MSZP ellentétei szerepeltek leggyakrabban a hírekben az elmúlt hónapban.

Kapcsolódó cikkek

A múlt hónapban az M1 esti Híradójában a belpolitikáról szóló hírek között 5 százalékot tettek ki a kormányról szóló híradások, míg a Fideszről a hírek további 53,3 százaléka szólt. A KDNP csaknem 5,8 százaléknyi szereplési lehetőséghez jutott, az MSZP 15,5 százalékhoz, a Jobbik csaknem 8 százalékhoz, az LMP több mint 3, a DK 4,5, míg az Együtt-PM 5 százalékban jelent meg a hírek között – derül ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) politikusok médiabeli megjelenéséről szóló gyorsjelentéséből.

Az RTL Klub esti híradóiban májusban 11,6 százalék volt a kormány szereplési aránya, a Fideszé 44,5, a KDNP-é pedig 4,1 százalékos volt. Az MSZP-nek a politikai híridő 21,2 százaléka, a Jobbiknak 3,4 százaléka jutott, az LMP és a DK 1,4-1,4, az Együtt-PM 12,3 százalékban szerepelt. A TV2 Tények című műsorában ugyanebben a hónapban csaknem 3 százalékban szerepelt a kormány, több mint 71 százalékban pedig a Fidesz. A kisebbik kormánypártról szólt a politikai hírek nem egészen 2 százaléka, míg az MSZP-ről 18,3 százaléka. A Jobbikról és az LMP-ről a híreik kevesebb mint 1 százaléka szólt, a DK-ról csaknem 3 százalékuk, az Együtt-PM-ről pedig majdnem 2 százalékuk.

A Fideszből a legtöbbet Orbán Viktor miniszterelnök került be a hírekbe júliusban, összesen 248 alkalommal, őt követte Varga Mihály, Selmeczi Gabriella, Kocsis Máté és Szijjártó Péter. A KDNP legtöbbet szereplő politikusa Semjén Zsolt volt 27 megjelenéssel, majd Soltész Miklós, Harrach Péter, Hoffmann Rózsa és Tarnai Richárd következett. Az MSZP a médiában legtöbbet szerepeltetett politikusa Mesterházy Attila pártelnök volt 39 megjelenéssel, őt Józsa István, Török Zsolt, Szanyi Tibor és Gúr Nándor követte. A Jobbikból a legtöbbet Vona Gábor pártelnököt láthatták, hallhatták a hírek iránt érdeklődők, őt követte Z. Kárpát Dániel, Volner János, Szilágyi György és Mirkóczki Ádám.

Az LMP legtöbbet szereplő politikusa Schiffer András volt, valamint Vágó Gábor, Mile Lajos, Ladányi Attila és Csárdi Antal. A DK sorrendje: Gyurcsány Ferenc, Varju László, Vadai Ágnes, Molnár Csaba és Bauer Tamás. Az Együtt-PM tagjai közül Bajnai Gordon szerepelt a legtöbbet, őt követte Szabó Tímea, Jávor Benedek, Karácsony Gergely és Juhász Péter – derült ki az NMHH jelentéséből.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik