Belföld

A “kékharisnya” visszavágott: Deutsch hímsoviniszta, írása “prosztó”

A Párbeszéd Magyarországért (PM) társelnöke válaszolt a Fidesz EP-képviselőjének.

A független parlamenti képviselő örömmel olvasta, hogy Deutsch Tamás „most éppen nem irtózatos gecik”-izik, vagy “Ki a fasz az a Thomas Melia?”-zik a Twitteren, hanem az ő szólásszabadság melletti kiállását „kékharisnyázza” le egy frappáns Facebook-bejegyzéssel. „Menő” – teszi hozzá Szabó Tímea, aki a Fidesz EP-képviselőjével ellentétben nem „Tomikázik”, szerinte az ugyanis „prosztó” lenne.

Fotó: MTI / Földi Imre

„Szomorú, hogy Tamás, miközben csekély eredményeket tud felmutatni EP képviselői munkájában, ilyen hímsovinizmusban tobzódik” – emlékeztet az ellenzéki politikus. Szerinte neki és PM-es képviselőtársainak valóban azon kell „izmozniuk”, hogy az olyan arrogáns és nőgyűlölő kiszólások és tettek, mint amilyeneket Deutsch és párttársai – „Tasó „te mit pofázol bele, kisanyám” László vagy Balogh „átesett a komondoron” József – nap, mint nap megeresztenek, eltűnjenek a magyar közéletből”.

„A szólásszabadság pedig továbbra sem eladó! Sem a Fidesznek, sem másnak. De még megfélemlítéssel sem lehet elvenni tőlünk. Deutsch Tamást a 25 évvel ezelőtti önmaga most rendesen helyretenné. Ha még szóba állna vele – írja Facebook-bejegyzésében Szabó Tímea.

Deutsch Tamás előzőleg azt írta az Együtt-PM politikusáról, hogy “Timike, az ügyeletes politikai kékharisnya kigyúrt bicepszét mutogatja”. Az EP-képviselő így kommentálta, hogy Szabó Tímea közölte: beperli az Országgyűlés Hivatalát azért, mert akadályozták képviselői munkájában és korlátozták a véleménynyilvánítási jogát. Szabó Tímea közölte: tudják, hogy “a Fideszben általános az, hogy megfélemlítik a fideszes képviselőket, megfenyegetik őket akár egzisztenciálisan is”, de szerinte ez gyenge próbálkozás a PM-es képviselőkkel szemben.

Szabó Tímea mostani bejegyzésében arra utalt, hogy 2011 márciusában a szintén fideszes Tasó Lászlóra szólt rá, hogy hallgassa végig Jávor Benedek beszédét a parlamentben, amire a képviselő úgy reagált: “Te mit pofázol bele, kisanyám”. Tasó akkor azzal magyarázta a minősíthetetlen beszólást, hogy Arnóth Sándor képviselőtársa halála fölött érzett gyásza miatt volt indulatos állapotban, mert szerinte a napirend előtti vitában a korábban felszólalt jobbikos képviselők nem vették figyelembe a tragikus esetet, és nem az alkalomhoz megfelelő hangnemet használtak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik