Belföld

Vidám csaholás gatyaszaggatás nélkül

Gatyaszaggató fesztivál címmel egész napos kutyás programra várta a kutyák szerelmeseit szombaton a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete a Tesco melletti fás területre. Galéria.

A vásárhelyi állatvédők eddig is erőn felül teljesítve segítették a gazdátlan, elárvult jószágokat. Számtalan kóbor, vagy sintértelepre került állat életét fordították jobbra, többnyire felajánlásokból illetve saját pénztárcából finanszírozva. A szombati napon a nap bevételéből, valamint támogatóik segítségéből úgy erőt nyerhettek, hogy folytassák nemes tevékenységüket. Jó volt látni, hogy minden kutya és gazdája boldogan múlatta az időt e napon, panaszos hangot nemigen hallhattunk.

Balogh Ernő és munkatársai egy olyan programsort állítottak össze, mely nemcsak a kutyák, és kutyatulajdonosok számára, hanem minden érdeklődő számára érdekes lehetett. A nap a Kossuth térről felvonulással indult, majd a kellemes árnyékos helyszínen folytatódott.

Kutyás bemutatók, versenyek, vetélkedők mellett a gazdáknak szóló programokat is szerveztek. Volt állatorvosi tanácsadás, tűzoltóautók szemléje, különféle fitnesz bemutatók, ugrálóvár és zene egész nap.

A fajtájuk mintapéldányaiként említhető fajkutyák mellett kisebb nagyobb keverék ebek is képviseltették magukat a napon. Voltak olyan kutyusok is, akiket pont az egyesület segítségével mentettek meg és találtak új gazdira. Rendeztek szépségversenyt több kategóriában, de volt tápevő verseny is az Ökomancs szervezésében.

A rendezvényről további fotókat a Vásárhely24 Facebook oldalán talál!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik