Belföld

Sziget – Nem okozott nagy bajt a vihar

Szigetsör (sziget, sör, fesztivál, )
Szigetsör (sziget, sör, fesztivál, )

Az éjszaka a legtöbb munkát a felborult térelválasztó kerítések újraállítása adta.

Számottevő anyagi kár és személyi sérülés nélkül nélkül vészelte át a péntek esti vihart a Sziget – mondta el a fesztivál műszaki vezetője az MTI megkeresésére szombaton. Benis Dániel közölte: körülbelül péntek éjféltől szombat reggel hat óráig óránkénti negyven kilométeres szél fújt a területen. Ez azóta enyhébbre, nagyjából húsz-huszonöt kilométeresre mérséklődött.

Tájékoztatása szerint ezért elsősorban azokat a kisebb vendéglátó-ipari egységeket kellett megerősíteniük, ahol olyan partisátrakat, napernyőket vagy installációkat állítottak fel, amelyek szerkezetüknél fogva nem alkalmasak arra, hogy komolyabb súlyozással lássák el őket. Az éjszaka folyamán egyetlen rendezvényt sem kellett lemondani.

Arra is kitért, hogy a Fővárosi Katasztrófavédelmi Parancsnokságot éjszaka egy fődelegált képviselte a Szigeten, ő figyelemmel követte a kár- és a baleset-megelőzési intézkedéseket.

Hangsúlyozta, hogy életbe léptették a korábban kidolgozott biztonsági tervet. Eszerint már órákkal a vihar érkezése előtt a kivetítőkön mutatták meg a közönségnek a vihar esetén végrehajtandó teendőket, a hangosító rendszer segítségével pedig öt nyelven folyamatosan információkkal látták el a fesztiválozókat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik