Belföld

Kísérő jó társaság mellé – koncerten jártunk a Raktár teraszán

Május végén indult el a Raktár Café és a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ összefogásával a „Kultúr Raktár” eseménysorozat. Azóta szinte minden péntek és szombat este élő zene szólt a klubnál a lenti bulik előtt.

Ez alkalommal pénteken a budapesti Acoustic by Heart szórakoztatott. A trió különféle stílusú zenekarok slágereit csomagolta át könnyed, visszafogott hangszerelésbe. Volt terítéken például Michael Jackson, George Michael, de a klasszikusok mellett helyet kaptak kortársak is, például Adele vagy Cee-Lo Green-feldolgozások.

Mihucz Katalin énekesnő ”I love music” pólójában nagyon aranyosan mutatott a színpad közepén. A dekoratív középpontot Tóth András és Bíró Ádám (utóbbi vásárhelyi születésű) feszes, blues-os gitárjátéka ölelte körül. A srácok néha megfűszerezték a leheletfinom dalocskákat kemény gitárszólókkal, így elbambulni sem volt esélyünk. Az alacsony hangerő jelentette nálam a gyenge pontot – néha az éneknél jobban hallottam, miről beszél a mellettem ülő társaság. De ez a közönséget láthatóan nem zavarta, hiszen a legtöbben barátaikkal vagy gyerekeikkel ücsörögtek a teraszon, elsősorban nem csak koncertet nézni jöttek. Aki úgy indult el otthonról, hogy jókat fog cseverészni a társaságával, miközben minőségi élőzene szól a háttérben, az biztosan nem lőtt mellé.

Aki az eddigi Kultúr Raktár programokról lemaradt, szombaton este van még esélye pótolni az Omlett zenekarral. Utána 16-tól 20-áig jöhet Szent István király ünnepe.


Ajánlott videó

Olvasói sztorik