Belföld

Vizet osztanak a rendőrök a röszkei határátkelőnél – Videó!

Vízosztás Röszkén (Vízosztás Röszkén)
Vízosztás Röszkén (Vízosztás Röszkén)

A Nyugat-Európában dolgozó vendégmunkások rohama miatt a hétvégén mindkét irányban jelentős torlódások alakulhatnak ki a Röszke Autópálya-határátkelőhelyen.

A rendőrök a hőségriadóra tekintettel a hétvégén vizet biztosítanak a feltorlódott kocsisorban állóknak. Erre péntek délután már szükség is volt, ugyanis a hőmérő Röszkén 38 fokot mutatott – tájékoztatta a Szeged24-et Szenti Szabolcs a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Hétvégén közel százezer ember átlépésére számítanak. A rendőrség a pénzügyőrökkel együtt mindent megtesz annak érdekében, hogy a várakozási idő a lehető legrövidebb legyen. Útnak indulás előtt azonban javasolják, hogy tájékozódjanak a police.hu határinformációs rovatából, ahol folyamatosan frissítik a határátkelőhelyeken érvényes várakozási időket. A gyorsabb átlépés érdekében célszerű Ásotthalom vagy Tiszasziget felé kerülni. Mindkettő naponta 7 és 19 óra között tart nyitva. Ezen túl a Bács-Kiskun megyei Tompát javasolják. A rendőrség a torlódás kialakulásáról már az M1-es autópályán elhelyezett táblákon tájékoztatja az utazókat. Szükség esetén a forgalmat Tompa irányába terelik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik