Belföld

Szemezgess hétvégére a Balatoni programokból!

Újra itt a hétvége, s a Balatonnál ismét rengeteg program és esemény várja a kikapcsolódni vágyókat.

Szárnyasruha-fesztivál Siófokon

A “szárnyasruhások” egy MI-8-as helikopterből ugranak a mélybe, hihetetlen gyorsasággal ereszkednek le a verseny során.

Húsz ország versenyzői csapnak össze a világ egyik legextrémebb sportfesztiválján augusztus 2. és 11. között a Siófok-Kiliti repülőtéren, a VII. Wingsuit BoogieSzárnyasruha Nemzetközi Fesztiválon és Magyar Bajnokságon.

X. Bor és Dal Fesztivál

Helyi és környékbeli borokkal, finom ételekkel, kirakodó vásárral és nagyszerű zenei programokkal várnak kicsiket és nagyokat egyaránt a Balaton partra.

Időpont: 2013. augusztus 9. 17:00 – 2013. augusztus 11. 23:00
Helyszín: Móló melletti sétány
Cím: 8313 Balatongyörök, Kossuth L.u.

FüredJam koncertek Balatonfüreden

Balatonfüreden 2013. augusztus 9-10-én a FüredJam fantasztikus hangulatú koncertsorozat várja a könnyűzene és a jazz rajongóit. A Balaton Szabadidő és Konferencia Központ területén a hazai zenei élet legjava fogja szórakoztatni a közönséget. Fellép Ferenczi György és a Rackajam, Ocho Macho és Vad Fruttik.

Ivancsics Ilona és Színtársai előadásai Balatonbogláron

Ivancsics Ilona és Színtársai két előadását láthatja a közönség a Balatonboglári Színházi Esték keretében augusztus második hétvégéjén: a társulat Az idő vasfoga, valamint a János vitéz című előadását játssza a Balaton déli partján.

A korábban Száguldó Orfeumként ismert együttes augusztus 9-én és 10-én este Csurka István Az idő vasfoga című komédiáját, 10-én és 11-én délelőtt pedig gyerekelőadásként a János vitézt játssza a Szent Erzsébet parkban felállított szabadtéri színpadon – közölte a társulat.

Balatonboglár majdnem negyedszázados szünet után éleszti újjá régi hagyományát azzal, hogy megrendezi a Balatonboglári Színházi Estéket a vörös kápolna melletti szabadtéri színpadon. A felújított szabadtéri színpad nézőtere 300 fő befogadására alkalmas.

A hajdani balatonboglári nyári színház újjáélesztését az önkormányzat kezdeményezte, a kaposvári Csiky Gergely Színház, valamint Ivancsics Ilona és Színtársai társulatával együttműködve a hagyományt a jövőben is ápolni szeretné – mondta el korábban az MTI-nek Mészáros Miklós polgármester.

Augusztus első hétvégéjén már láthatta a közönség a kaposvári Csiky Gergely Színház előadásában Egressy Zoltán Portugál című darabját, valamint a Holnemvoltfa című zenés mesejátékkal szórakoztatták a gyerekeket.

Ezek a legmenőbb retró bulik a Balatonon

A táborok, a diszkóhajók és a kertmozik világa ez, meg a „kiabálós” főtt kukoricáké a strandon. A régi jó dolgokból nem maradt semmi? De igen! Összegyűjtöttük a top 5 „legretróbb” programot és helyet a Balatonnál.

A szórakozóhelyekről részletes információt itt olvashat!

Végvári napok a Sümegi Várban

Főműsor:
Sümegi Vár tüzérségi ostroma

10.00-től: Egész napos szórakoztató programok a Várkertben és a Sümegi Várban: kézműves kirakodó vásár borfesztivál pónilovaglás állatsimogató múzeumok, kiállítások íjászat, középkori fegyverek bemutatója,török sátortábor
10.30: Történelmi jelmezes felvonulás a Várkertben

PROGRAMOK A LOVAGI ARÉNÁBAN

14.00: Középkori mutatványosok bemutatója
Olasz zászlóforgatók bemutatója
14.30: Királyi nemesi testőrgárda karusszel bemutatója andalúz lovakon

A SÜMEGI VÁR TÜZÉRSÉGI TÁMADÁSA
Történelmi Lovasjátékok- Lovagi torna bemutató
17.30: Középkori mutatványosok bemutatója
Olasz zászlóforgatók bemutatója
18.00: Királyi nemesi testőrgárda karusszel bemutatója andalúz lovakon

A SÜMEGI VÁR TÜZÉRSÉGI TÁMADÁSA
Történelmi Lovasjátékok- Lovagi torna bemutató

Tovább a részletekre!

Még több program, Balaton és nyaralással kapcsolatos hír itt!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik