Belföld

Öt film, amely a magyar tengernél játszódik

ötvös csöpi (bujtor istván, )
ötvös csöpi (bujtor istván, )

Filmek a Balaton körül: Liliomfi, Zimmer Feri és a többiek.

Liliomfi (1954)

A Balatonfüreden játszódó történetben megismerhetjük Mariskát, akit férjül akarnak adni. Azonban a fiatal lány megismerkedik egy vándorszínésszel, Liliomfival, és egyből szerelembe esnek. A kalandos utazás bemutatja a balatoni tájat, a nagyszerű színészek alakítása, illetve a forgatókönyv fergeteges szövege pedig percenként biztosítják számunka a nevetést.

Tüskevár (1967)

Fekete István regényéből készült sorozatfilmben két nyolcadikos fiú nyaralását láthatjuk a Kis-Balatonnál. Tutajos és Bütyök a nyár erejéig Tutajos nagybátyjához, Matula bácsihoz kerül, ahol megtanulják, mit is jelent a berekbeli élet.

Tavaly elkészült a legújabb adaptáció Balogh György rendezésében.

A pogány Madonna (1980)

Ötvös Csöpi nyomozós-bunyós kalandja még ma is odaszegez minket a képernyő elé. A műkincs a Tihanyi Apátság egyik legféltettebb kincse. Elrablása hatalmas vihart kavart. Az ambíciózus fiatal rendőr, Kardos doktor érzi, hogy a feladat meghaladja az erejét. Nem szívesen, de kénytelen igénybe venni Csöpi, a kemény öklű Ötvös hadnagy segítségét.

Zimmer Feri (1998)

A Tímár Péter által megírt és rendezett alkotás, ma már kultuszfilmnek számít. Megismerhetjük benne, milyen az, ha adósságokkal elázva még a nyakunkba bérlünk egy balatoni üdülőt is, amelyet aztán üzemeltetnünk kell. Igazi balatoni film! A folytatása is elkészült három éve, nem ért el akkora sikert, mint az első film, pedig minden adott lett volna hozzá.

Tibor vagyok, de hódítani akarok (2006)

A lassan tíz éves filmben Tibor kényszerül arra, hogy Balatonfüreden töltse a nyarát, ahol aztán megismerkedik egy idősebb nővel. A magyar tinivígjáték jól bemutatja egy tizenéves fiú vágyálmait, és a balatoni életet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik