Belföld
fő utca fehérvár (fő utca fehérvár)

Miénk itt a tér! – Életre keltik a megújult Fő utcát

Buthy Lilla

2013. 08. 09. 12:38

Jövő csütörtökön 7 helyszínen 15 órán át csaknem 40 program várja az érdeklődőket.

Igazi népünnepély keretében adják át augusztus 15-én a megújult székesfehérvári Fő utcát. A 2013-as Szent István Emlékév egyik legjelentősebb beruházása a napokban fejeződött be, Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának szándéka szerint méltó módon, gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt szóló, reggeltől estig tartó programkavalkádon ünnepelheti a város a sétálóutca létrejöttét.

Az egész napos rendezvénysorozat fénypontjaként 21.45 órakor Cser-Palkovics András a színpadon elhelyezett kapcsolóval hozza működésbe az Európában egyedülálló indamotívumos világítást.

Csütörtöktől vasárnapig, délelőtt 11 órától körülbelül óránként hallhatja a közönség a nyolcféle, váltakozva használt dallamjátékot, melyeket összehangolnak a Kossuth udvar órajátékának időpontjaival. A szökőkutak vizét novembertől áprilisig leengedik, jövő tavasszal pedig a lakosság véleményét, javaslatait is kikérik az aláfestő zenékkel kapcsolatban.

Augusztus 15-én, 7 helyszínen, 15 órán át 37 program várja a székesfehérváriakat a Fő utcán és a Zichy ligetben. Pisch Norbert, a programokat szervező ART Kulturális Egyesület elnöke hangsúlyozta: Elsősorban az éreztük feladatunknak, hogy a város XXI. századi Fő utcáját megtöltsük XXI. századi rendezvényekkel. Minden korcsport megtalálja a számára leginkább tetsző rendezvényt. Délelőtt elsősorban a gyerekekre koncentrálunk, számukra a Mátyás szobornál elhelyezett mini színpadon várhatóak bábjátékok, koncertek, és lesz alkotósarok is.

A Vörösmarty Színháznál található Vörösmarty Pódiumon beszélgetések zajlanak majd neves, érdekes személyiségekkel. A műsorsorozat első vendége lesz dr. Cser-Palkovics András polgármester. Kora délután, a Ciszterci templomtól a teátrumig még inkább kiszélesítjük a programsorozatot, számos színpadi esemény, koncertek, bemutatók várják a székesfehérváriakat.

A következő napokban valamennyi székesfehérvári háztartásba eljuttatják a FehérVár című hetilap különkiadását, amely részletesen tartalmazza az augusztus 14-25-e között zajló Székesfehérvári Királyi Napok rendezvényeit.

Részletes program és plakát itt.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Bengaluru, 2018. április 18.
Gyertyás virrasztáson vesz részt egy nő egy csoportos nemi erőszak és gyilkosság áldozatául esett nyolcéves indiai lány emlékére Bengaluruban (korábban Bangalor) 2018. áprlilis 17-én. A nomád törzsben élő lány 2018 januárjában halt erőszakos halált az észak-indiai Dzsammu állam Kathua körzetében. (MTI/EPA/Dzsagadis Nv)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.