Belföld

Idén 50, egy év alatt 175 új munkahely Vásárhelyen

175 új munkahelyet teremt a szegedi SZEFO Zrt Vásárhelyen a következő két negyedévben. Az erről szóló szerződést pénteken délben írta alá Kiss Sándor Csaba vezérigazgató és Almási István polgármester, Soltész Miklós szociális és családügyért felelős államtitkár jelenlétében a városházán.

Almási István kiemelte, Hódmezővásárhely az elmúlt 10 évben számos olyan intézkedést tett, amellyel kifejezte, hogy kiemelten kezeli a foglalkoztatás kérdését. Többek között a segély helyett munka program bevezetésével a közfoglalkoztatási program keretén belül, a mikro,- kis-, és középvállalkozások részére nyújtott munkahelyteremtő és megőrző támogatás által vagy a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásának megteremtésével.

Ennek a törekvésnek újabb állomása a Magyar Állam tulajdonában álló, szegedi SZEFO Zrt-vel történő megállapodás, amelynek értelmében új fióktelep létesül Hódmezővásárhelyen a megváltozott munkaképességű munkavállalók foglalkoztatására. 2014 tavaszára 175 új munkahely jön létre, ezen belül az alacsony iskolai végzettségű, illetve szakképzetlen felnőttek képzése is megvalósul.

A fióktelep létesítéséhez Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata ingatlant biztosít a SZEFO Zrt. részére, amely azt korszerűsíti, felújítja, majd szeptember-október hónapokban tevékenységét is megkezdi.

Kiss Sándor Csaba örömét fejezte ki, hogy a vásárhelyi önkormányzat személyben újabb nagyszerű partnerre leltek, így erre a városra is ki tudják terjeszteni működésüket. A SZEFO fő tevékenységi körébe divatkötöttáru tervezése és gyártása tartozik, melyben szerződéses partnerük egy neves olasz cég. Vásárhelyen felsőruházat, egyéb kötött és hurkolt ruházati termékek, valamint a Legrand Magyarország kft-vel közösen áramelosztó-szabályzók gyártásra folyik majd.

A vásárhelyi Bocskai 10 szám alatti ingatlan – melynek bejárata valójában a Tóalj utcai sarkon található – 1100 négyzetméterén alakít ki üzemet a cég. Augusztus végétől már 50 fő felvétele is megtörténhet, amíg a vásárhelyi egység el nem készül, addig a többi fióktelepen, így Szegeden biztosítanak munkát, illetve végzik a betanítást. Jövő év első felében újabb 50, az év közepére pedig összesen 175 új munkahelyet hoznak létre. A vásárhelyi munkavállalók két műszakos munkarendben dolgozhatnak majd az új telephelyen.

Soltész Miklós a munkahelyteremtés és a könnyűipar megmentésének összefonódását emelte ki, valamit egy új pályázati lehetőségről is beszámolt. Pár hét múlva jelenik meg az az 1 milliárdos forrású pályázat melyben megváltozott munkaképességű emberek munkahelyteremtésére lehet pályázni 1 milliótól akár több 10 millió forintos összegig.

A szerződés aláírását követően a sajtótájékoztató résztvevői megtekintették a leendő telephelyet, ahol az udvar újraaszfaltozására, egyes épületek bontására, tetőjavításra, belső felújításra, fűtés korszerűsítésre is sor kerül,a  termelő munka megkezdése előtt.

Ajánlott videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.