Belföld

Idén 50, egy év alatt 175 új munkahely Vásárhelyen

175 új munkahelyet teremt a szegedi SZEFO Zrt Vásárhelyen a következő két negyedévben. Az erről szóló szerződést pénteken délben írta alá Kiss Sándor Csaba vezérigazgató és Almási István polgármester, Soltész Miklós szociális és családügyért felelős államtitkár jelenlétében a városházán.

Almási István kiemelte, Hódmezővásárhely az elmúlt 10 évben számos olyan intézkedést tett, amellyel kifejezte, hogy kiemelten kezeli a foglalkoztatás kérdését. Többek között a segély helyett munka program bevezetésével a közfoglalkoztatási program keretén belül, a mikro,- kis-, és középvállalkozások részére nyújtott munkahelyteremtő és megőrző támogatás által vagy a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásának megteremtésével.

Ennek a törekvésnek újabb állomása a Magyar Állam tulajdonában álló, szegedi SZEFO Zrt-vel történő megállapodás, amelynek értelmében új fióktelep létesül Hódmezővásárhelyen a megváltozott munkaképességű munkavállalók foglalkoztatására. 2014 tavaszára 175 új munkahely jön létre, ezen belül az alacsony iskolai végzettségű, illetve szakképzetlen felnőttek képzése is megvalósul.

A fióktelep létesítéséhez Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata ingatlant biztosít a SZEFO Zrt. részére, amely azt korszerűsíti, felújítja, majd szeptember-október hónapokban tevékenységét is megkezdi.

Kiss Sándor Csaba örömét fejezte ki, hogy a vásárhelyi önkormányzat személyben újabb nagyszerű partnerre leltek, így erre a városra is ki tudják terjeszteni működésüket. A SZEFO fő tevékenységi körébe divatkötöttáru tervezése és gyártása tartozik, melyben szerződéses partnerük egy neves olasz cég. Vásárhelyen felsőruházat, egyéb kötött és hurkolt ruházati termékek, valamint a Legrand Magyarország kft-vel közösen áramelosztó-szabályzók gyártásra folyik majd.

A vásárhelyi Bocskai 10 szám alatti ingatlan – melynek bejárata valójában a Tóalj utcai sarkon található – 1100 négyzetméterén alakít ki üzemet a cég. Augusztus végétől már 50 fő felvétele is megtörténhet, amíg a vásárhelyi egység el nem készül, addig a többi fióktelepen, így Szegeden biztosítanak munkát, illetve végzik a betanítást. Jövő év első felében újabb 50, az év közepére pedig összesen 175 új munkahelyet hoznak létre. A vásárhelyi munkavállalók két műszakos munkarendben dolgozhatnak majd az új telephelyen.

Soltész Miklós a munkahelyteremtés és a könnyűipar megmentésének összefonódását emelte ki, valamit egy új pályázati lehetőségről is beszámolt. Pár hét múlva jelenik meg az az 1 milliárdos forrású pályázat melyben megváltozott munkaképességű emberek munkahelyteremtésére lehet pályázni 1 milliótól akár több 10 millió forintos összegig.

A szerződés aláírását követően a sajtótájékoztató résztvevői megtekintették a leendő telephelyet, ahol az udvar újraaszfaltozására, egyes épületek bontására, tetőjavításra, belső felújításra, fűtés korszerűsítésre is sor kerül,a  termelő munka megkezdése előtt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik