Belföld

Délután vége a pokolnak

vihar, felhőszakadás nyíregyházán  (vihar, felhőszakadás, hömpölyög, )
vihar, felhőszakadás nyíregyházán  (vihar, felhőszakadás, hömpölyög, )

Nyugat felől jön a lehűlés, erős szélre, heves viharokra számíthatunk.

A kora délutáni órákig szinte mindenütt derült időre számíthatunk, majd elsősorban északnyugaton várható felhőképződés, felhősödés, és ott már zápor, zivatar előfordulhat. A délkeleti szél előbb a Nyugat-Dunántúlon, délutántól másutt is fokozatosan északira fordul, és megerősödik, zivatarok környékén viharossá fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 34-39 fok között, északnyugaton 30 fok körül alakul. Késő estére 21-29 fok közé hűl le a levegő – írja a met.hu.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a legmagasabb, harmadfokú figyelmeztetést adott ki 17 megyére a hőség miatt. Két északnyugati megyénkben másodfokú, narancs figyelmeztetés van érvényben a várható heves zivatarok miatt.

Szombaton hidegfront vonul át az országon. Nyugat felől átmenetileg erősen megnövekszik a felhőzet – délelőtt keleten, délután nyugaton valószínű többórás napsütés. Többfelé várható zápor, zivatar, délután egyre inkább a keleti országrészben. Az északnyugati, északi szelet sokfelé erős, helyenként viharos széllökések kísérik, a hőmérséklet legalacsonyabb értéke 16-23, a legmagasabb nappali hőmérséklet nyugaton 26, keleten 33 fok körül alakul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik