Belföld

Azt hitték a pestiek rájuk zuhan az óriásgép

Repulogep(1)(960x640)(12).jpg (repülőgép, )
Repulogep(1)(960x640)(12).jpg (repülőgép, )

Egy hatalmas Boeing húzott el a házak felett, szinte súrolva azokat. Sokan katasztrófától tartottak, pedig a manőver - ilyen széljárásban - megszokott – írja a Blikk.

Angyalföldön volt a legijesztőbb a repülőgép manővere. Ott többen arra gondoltak, a gép kényszerleszálláshoz készülődik. Szemtanúk szerint szokatlanul alacsonyan, meredeken szállt, és ijesztő szögben bedőlt, mielőtt eltűnt a házak mögött – írta a lap, amely megtudta, az óriás Boeing–747-es teherszállító leszálláshoz készülődött a Liszt Ferenc repülőtéren. A házak fölött azért kezdett ereszkedni, mert a szélirány miatt csak így volt lehetséges landolni. A Budapest Airport kommunikációs igazgatója, Hardy Mihály szerint senki sem volt veszélyben.

A kép illusztráció
Fotó: MTI / Szigetváry Zsolt

A repülő egyébként valójában körülbelül 600 méter magasan repült el Budapest felett. Mivel azonban a megszokottnál kétszer nagyobb, ezért az optikai csalódás miatt sokkal közelibbnek, egyszersmind ijesztően lassúnak is tűnik. Normális esetben Üllő irányából szállnak le gépek, hogy széllel szemben landolhassanak. A repülőteret ugyanis úgy tervezték, hogy az általános észak-északnyugati széljárást vették figyelembe, „a gépóriás szerda este azért szállt le a lakott terület irányából, mert délkeleti szél fújt” – mondta egy légügyi szakember.

A Blikk úgy tudja, több bejelentés is érkezett a hatóságokhoz a szokatlanul alacsonyan szálló gép miatt, pedig amíg a széljárás nem változik, számítani lehet még ilyen látványos ereszkedésekre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik