Belföld
vízirendőr (vízirendőr, )

Az alacsony vízállás veszélyei a Tiszán

24.hu
24.hu

2013. 08. 09. 12:00

A Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság felhívja a Tisza folyón közlekedő hajósok figyelmét, hogy a nyári nagy meleg és a csapadék hiánya miatt jelentősen csökkent a folyó vízszintje a középső szakaszon.

A Tisza folyó Kisköre és Csongrád között II. osztályú víziút. A víziút mélysége, akkor felel meg az adott víziút-osztálynak, ha a szükséges hajóútszélesség rendelkezésre áll.

Tekintettek arra, hogy a vízszint meghaladja a Szolnoki vízmércén mért – 205 cm-t, ezért a hajóútszélesség jelenleg nem biztosított. A folyón mindenki saját felelősségére hajózhat.

Az alacsony vízállás miatt a kövezések és a homokpadok megjelentek a mederben, melyek balesetek forrásai lehetnek a figyelmetlen közlekedő számára. Ezeken a helyeken előfordulhat fennakadás, partra futás, amely mind a hajótestben, mind a csónakmotorban kárt okozhat, esetleg személyi sérüléssel járhat.

Az elmúlt időszakban anyagi káros baleset már történt a folyón, ezért felhívjuk a hajósok figyelmét arra, hogy közlekedésük során fokozott figyelmet fordítsanak a megváltozott viszonyokra, különös tekintettel az alacsony vízállásra.

Indulás előtt mindenki tájékozódjon az adott terület vízszintjéről és a vízterület sajátosságairól.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.