Belföld

Újabb felújított utakat adtak át Fehérváron

felújítás (utak, )
felújítás (utak, )

A Petőfi utca, a Székely utca és a Balatoni út műszaki átadásával folytatódott a Saára Gyula-program I. ütemében megújuló szakaszok forgalomba helyezése. A Petőfi utca felújítása a nagy forgalom miatt két részletben zajlott.

Újra birtokba vehetik az autósok a Petőfi utcát a Belvárosban. A Saára Gyula-program keretében közel egy év alatt készültek el teljes egészében a felújítással. Az idei évben a Kossuth utca és a Várkörút közötti útszakaszt újították fel mintegy hétmillió forint értékben.

Égi Tamás, az 1. számú választókörzet önkormányzati képviselője a helyszínen tartott sajtótájékoztatón hangsúlyozta: Az utcák felújítására a költségvetésen kívüli lehetőségek adtak módot. Terveink szerint közel 100 000 négyzetméternyi útfelület újul meg a városban a Saára Gyula-program keretében. A város takarékos gazdálkodásának és az adósságátvállalásból fakadó megtakarításoknak köszönhetően. Nagyon fontos, hogy a Fő utca felújítása mellett nagy erőkkel dolgozunk a teljes városi úthálózat megújításán.

ÖKK

A Petőfi utcában az elmúlt egy évben a meglévő, sérült szegélyelemeket bontották le és építették újra. A Papi Otthon melletti kőburkolat javításán túl a korábbi zúzottköves, parkolóként funkcionáló terület a már meglévővel egyező kőburkolatot kapott. Az úttesten a kopóréteg cseréjét a régi burkolat lemarásával, majd két réteg aszfalt (6, illetve 5 cm vastag) beépítésével végezték el. A munka során a víznyelőrácsok és a közműfedlapok cseréje is megtörtént az utca teljes hosszán.

A Petőfi utca mellett elkészült a Balatoni út Vörösmarty tér és Jancsár út közötti szakasza, valamint a Székely utcát is megújult burkolattal adták át szerdán. Égi Tamás önkormányzati képviselő a Belvárosban várható további munkákról szólva elmondta: A további tervek szerint nemsokára elkezdődik a Gyümölcs utca kivitelezése, és jövőre a Várkörút felújításával folytatódnak a munkálatok.

A következő hónapokban – magánpénz bevonásával is – megújul a Falköz, és végre az E.ON-nal történt megegyezés alapján elkerül középről a trafóház. A munkálatok a következő években is folytatódnak a Távírda, Kossuth utca felújításával. Reményeink szerint pár éven belül az összes útszakasz felújításra kerül- tette hozzá Égi Tamás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik