Belföld

Telt ház várható a Bayern München győri fellépésén

Telt ház várható vasárnap Győrben, ahol 16 órától a Bajnokok Ligája-címvédő Bayern München labdarúgócsapata barátságos mérkőzésen csap össze a magyar bajnok Győri ETO FC-vel.

A szerdai sajtótájékoztatón elhangzott: a meccs létrejötte az idén 20 éves Audi Hungaria Motor Kft.-nek és a cég anyavállalatának, az Audi AG-nek köszönhető.

“A szervezéshez jó alapot teremtett két korábbi sikeres rendezvény, amikor 2004-ben a Bayern München, két évvel ezelőtt pedig a német klub öregfiúkcsapata szerepelt Győrött” – mondta Czehmeister Mónika, az Audi Hungaria Motor Kft. kommunikációs vezetője.

“Hosszú tárgyalások eredményeként jött létre a mostani megállapodás, amelynek feltétele volt, hogy a vasárnapi találkozó bevételét az utánpótlás-nevelésre, illetve jótékony célokra kell fordítani.”

A német bajnok és kupagyőztes bajorok küldöttsége két repülőgéppel érkezik vasárnap délután a Győr-Pér repülőtérre.

“A Bayern München győri fogadásához európai körülményeket szeretne teremteni az ETO. A helyzetet ugyanakkor nehezíti, hogy a Ferencváros nem volt partner a szombati, késő esti bajnoki mérkőzés elhalasztásában” – jelentette ki Klement Tibor, a Győri ETO FC ügyvezetője. “Ennek ellenére a játék- és a nézőteret, a klubépületet, a parkolókat éjszaka és másnap délelőtt nagy erőfeszítéssel teljesen rendbe tesszük a vasárnap délutáni kapunyitásig.”

A mérkőzésen minden bizonnyal telt ház lesz, mivel a 16 ezer belépőből már csak 1500 vár gazdára.

“Nagy megtiszteltetés, hogy pályára léphetünk a Bajnokok Ligája-címvédő ellen” – mondta Pintér Attila, a Győri ETO vezetőedzője. “Egy ilyen csapat vendégjátéka ünnep lesz nemcsak nekünk, hanem az egész országnak, az egyetemes magyar labdarúgásnak is.”
Hozzátette: megpróbálnak felnőni a feladathoz, és olyan eredményt elérni, amelyre büszkék lehetnek a szurkolóik. A tréner az első keret minden játékosának szeretne lehetőséget adni a pályára lépésre.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!