Belföld

Mégsem fakasztott vizet Pintér Ózdon

Nyakó István (MSZP) képviselő szerint az ózdi polgármester fittyet hányt a belügyminiszter szavaira.

A szocialista politikus újabb nyílt levelet írt a belügyminiszterhez, aki az ózdi közkutak ügyében írt előzőre azt válaszolta, hogy a “Borsod Megyei Védelmi Bizottság Elnöke tájékozódott az ózdi közkutak ügyében hozott önkormányzati döntésről. Felhívta Ózd város polgármesterét, hogy a rendkívüli napi átlaghőmérsékletre való tekintettel az önkormányzati döntést függessze fel és állítsa helyre az eredeti állapotot.”


Fotó: MTI / Vajda János

Nyakó István csütörtökön arról tájékoztatta Pintér Sándort, hogy ennek az ózdi polgármester nem tett eleget, hiszen 27 közkutat zártak el, 61-nek korlátozták a kapacitását. A szocialista politikus személyes tapasztalata, és nem hivatalos információi szerint az elzárt kutaknak csak a felét állították helyre az eredeti állapot szerint, a közkifolyók lefojtását sehol nem oldották fel.

Az ellenzéki képviselő ezért azt kérte, hogy a belügyminiszter – a saját maga által is rendkívülinek minősített helyzetre tekintettel – minden rendelkezésére álló törvényi eszközzel szerezzen érvényt szerdai utasításának, “hiszen a város továbbra is közegészségügyi, járványügyi katasztrófa szélén áll”.

Közben a két napja alakult Az Ivóvíz Mindenkié nevű Facebook-csoport a helyszíni információk alapján szintén azt írta, hogy a kánikula idejére a teljesen lezárt 28 kutat csak lefojtással nyitják meg, ami a helyzeten lényegében nem változtat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik