Belföld

Ismét a hungarikumok fővárosa Szeged

A hőség miatt a megnyitón kevesebben voltak, a rohamot hétvégére várják a szervezők.

Végig a Kárász utcánSzéchenyi térig Pavane Táncegyüttes zászlóforgató csoportja csábította az embereket a VI.. Hungarikum Fesztivál megnyitójára.  Az ünnepélyes megnyitón kevesebben voltak mint tavaly, a felszólalók mindezt a rettenetes hőségnek tulajdonították. Majd mindannyian hétvégére várták a vásárlók rohamát, és nem mulasztották el, hogy mindehhez elviselhetőbb időt kívánjanak. A színpadot és a felszólalókat az 1848-49-es szabadságharc 3 zászlóaljának mai hagyományörző honvédjei „védték.”

Szabó Sándor a szegedi önkormányzat kabinet irodájájának vezetője megnyitó beszédében emlékeztetett arra, hogy Szeged fesztiválváros olyan gazdag programokkal, amelyekben kicsik és nagyok megtalálják a nekik megfelelőt. A Hungarikum Fesztivált azért nevezte kiemelten fontosnak, mert szerinte a seregszemlén felvonuló kiváló minőségű magyar termékek Szeged turisztikai vonzerejét is növelik.  .

Máté Kinga a Turizmus Zrt-től azt emelte ki, hogy az érdekes, a régióra jellemző termékek nagyon fontosak, mert szerinte a turistákra jellemző, hogy szívesen el is utaznak oda, ahol ezeket kapni lehet.

A fesztivál igazgatója a közölte: a minőségi magyar termékek seregszemléjére és vásárára az ország minden részéből, csaknem száz kiállító hozta el portékáját: ételeket italokat, egyéb termékeket.

Elekes Zoltán a fesztivál céljairól beszélve azt is hangsúlyozta: a kiváló minősítésű szegedi seregszemle többek közt azért fontos, hogy a régi magyar hagyományok megmaradjanak, és a fiatal generációk is megismerhessék azokat a tradíciókat, amelyeket át akarunk adni a gyermekeinknek. A fesztiváligazgató külön kiemelte a „szegedikumokat” a szegedi papucsot, a szikvizet vagy a paprikát, amelyeknek a hagyománya szerinte különösen fontos a város szempontjából.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik