Belföld

Önöket kérdeztük – milyen fagyit szeretnek Vásárhelyen?

 

Sok mód létezik a hőség elviselésére, de egy biztos: nincs nyár fagyizás nélkül. Három közkedvelt vásárhelyi helyszínen kérdeztük a hűsölőket, melyik fajta a kedvencük, mi alapján döntenek, vevők-e az újdonságokra.

Padokon és fagyizók székein ücsörgő megkérdezetteink között voltak szülők, kisgyermekek és tinédzserek is. Láthatóan szinte egyik korosztály sem merészkedett két gömb felé. Több eltérő ízléssel találkoztunk, de a legtöbben a „csoki, és még valami gyümölcsös a tetejére” kombinációt kedvelik.


Csomós József kisfiával indult fagyizni, aki még nyilatkozni nem tudott nekünk, ám annál nagyobb beleéléssel fogyasztotta hűsítő csemegéjét. Édesapja a csoki híve, de mindig választ egy olyat mellé, aminek szimpatikus az alapanyaga és a külleme.


Papp Edina és Papp Attila is a csokit részesítik előnyben, de minden alkalommal kipróbálnak valami újdonságot, Attilánál éppen a sárgadinnye volt a befutó.


Csillag Zsófia Annát anyukája vitte el fagyizni, aki arra törekszik, hogy kislánya minél több ízt kipróbáljon. Ez esetben egy gömb hűsítő málnával csalt széles mosolyt Zsófia arcára.


Nagypál Borbálánál eddig az egyetlen fontos szempont az volt, hogy rózsaszín édesség legyen a tölcsérében. Most próbál felhagyni régi szokásával, képünkön már kezében csokival látható.


A fagyizók és cukrászdák kínálatában azonban nem csak a fenti édességek szerepelnek; előszeretettel választanak a vásárlók jégkását is. Két barátnő, Őze Fanni és Rácz Netti kérdésünkre elmondták, hogy nem szeretik jobban, mint a fagyit, csak most épp ezt kívánták meg.

Varga Krisztina viszont sokkal jobb hűsítőnek tartja, ezért nyáron inkább ezt választja. Az árusítókat is megkérdeztük a különböző ízek népszerűségéről. Alátámasztották a csoki kapósságát, ám hozzátették, hogy nyári napokon a legtöbb nem abból, hanem a citromból fogy.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik