Belföld

Elaludtak a kocsiban, kilopták a pénzüket

Az M1-es autópálya parkolójában az autó nyitott ablakán behajolva lopták el a trükkös tolvajok a műszerfalon lévő pénztárcát.

A külföldi házaspár két gyermekével 2013. augusztus 4-én hajnalban lépte át a magyar határt Audi gépkocsijával Hegyeshalomnál. A 39 éves családfő az M1-es autópályán, a Győr határában lévő parkolóban megállt, hogy aludjanak. Mintegy másfél órával később, kávét és cigarettát akart vásárolni, de az autó műszerfalának nyitott polcára tett pénztárcáját nem találta. Amíg a család pihent, azt a tolvajok a nyitott ablakon behajolva, észrevétlenül tulajdonították el.

A sértett lopás büntettének gyanúja miatt, ismeretlen tettesek ellen tett feljelentést a Győri Rendőrkapitányságon. Meghallgatásakor elmondta, a gépkocsiban kutatási nyomot nem találtak és a pénztárca eltulajdonításából sem vettek észre semmit.

Az idegenforgalom szempontjából kiemelt főútvonalakon, autópályákon a trükkös lopásokat jellemzően külföldi elkövetők külföldi sértettek sérelmére követik el . Az utazás során a pénzt és iratokat testközelben, a ruházat belső zsebében vagy a csomagtartóban célszerű tartani. Az utastérben hagyott érték a fürkésző tolvaj figyelmét ráirányítja a gépkocsira, az óvatlan, jó szándékot feltételező sértettek csak utólag veszik észre azok eltűnését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik