Belföld

Tévedésből vágták le a lipóti asszony mellét?

Mellrákot állapítottak meg a betegnél, emiatt kellett eltávolítani jobb mellét, ám egy későbbi diagnózis szerint bőrrák okozta a tüneteket. A beteg feleslegesnek érzi a műtétet, ezért kártérítést követel.

Két évvel ezelőtt állapítottak meg mellrákot Dobrovicsné Mónosi Szilviánál Mosonmagyaróváron, ezután Győrbe küldték kemoterpiás kezelésre. Mivel a daganat a későbbiekben sem zsugorodott, el kellett távolítani jobb mellét – írja cikkében a kisafold.hu.

Két hónappal a műtét után jött a megdöbbentő szövettani eredmény, mely szerint nem mellrákról, hanem melanomáról, azaz bőrrákról van szó.

Szilvia úgy érzi, a téves diagnózis miatt felesleges volt a műtét, és sok szenvedéstől megkímélhették volna őt, s családját, ha még időben felismerik a betegséget. Injekciókúrák, kemoterápiás kezelés és egy második műtét is várt rá, mivel később kiderült: nyirokcsomó áttéte lett.

Jelenleg bizonyítási eljárás folyik. Vizsgálják, hogy történt-e mulasztás, illetve, hogy hol és ki hibázott a vizsgálatok és a kezelések folyamán.

A lipóti asszonyra további kemoterápiás kezelések várnak, ezek hétfőn kezdődtek meg Budapesten.

A teljes cikket itt olvashatja!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik