Belföld

Tarján és Kishomok is fesztiválozott a hétvégén

Két városrészi napot is rendeztek Vásárhelyen egy napon a hétvégén. A konkurens események ezúttal jól megfértek egymással, rengeteg érdeklődőt vonzottak. Galéria.

A Tarjáni nap a megszokott helyen a Szél utcai játszótéren, a töltés tövében került megrendezésre. Ide fél 10-kor érkezett Almási István polgármester, aki Hegedűs Zoltán, Cseri Tamás, dr. Kószó Péter alpolgármester, és dr. Kovács László képviselőtársaival nyitotta meg a rendezvényt. A Kishomoki Kavalkád fél órával később a rendezvényháznál került megnyitásra, hasonló körülmények között, ide Benkő Zsolt és dr. Havasi Katalin kísérte el a polgármestert.

A két nap igen hasonló, mégis különböző programot kínált a szórakozni vágyóknak, nemcsak néhány fellépőben volt átfedés, de többekkel találkoztunk mindkét helyszínen. Tarjánba délutánra már szép tömeg verődött össze. A Hód-Fitnesz SE leányai elképesztő rugalmasságról és ügyességről tettek tanúbizonyságot. A sarkalyi lovasok előadásában már jó adag bátorság is megmutatkozott, mikor különböző figurákat produkáltak a mozgó lovon. Az ijf. Rummel József vezette Károlyi Színpad nevetést hozott a napra, rövid humoros jeleneteikkel. Az NRG és a Promenád Táncsport egyesület táncosai pedig ezúttal is megmutatták, miért is elmaradhatatlan vendégek minden hasonló rendezvényen.

A Kishomoki Kavalkád gyermekelőadásokkal indult, felléptek a legkisebb néptáncosok. Délután inkább a felnőttekre hangoltak, este érkezett a mindszenti Exon zenekar, akik Hobo feldolgozásaikkal hamisítatlan rock és blues hangulatot hoztak Kishomokra. Hevesi János ezúttal is rockerek őszinteségével és szókimondásával kommentálta dalaikat. Meglepetésként két koncert között hastáncban gyönyörködhetett elsősorban a férfiközönség majd 22 órától az utcabálra a Rockefeller készülődött. Hatalmas repertoárral készültek erre az estére, ami ezúttal is a jól ismert dallamokkal kezdődött, a Lord, Bon Jovi, P Mobil Bikini dalok mellett lírai nóták is megszólaltak.

Facebook oldalunkon további fotókat találnak!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik